70 m² plak en 100 m² klik-pvc te Arnhem

Eerst is begonnen met het egaliseren van de vloer waarop gelijmd moest worden. Omdat plak-pvc direct op de ondergrond gelijmd wordt dient deze volledig egaal te zijn. Je wilt immers niet dat je later elke oneffenheid terug gaat zien. Egeliseren doe je door eerst door de vloer voor te strijken met een Premium Primer, om vervolgens de egaline erop aan te brengen. Dat kan overigens slechts tot 3 mm. Egaline is dan ook geen wondermiddel voor  een vloer met grove oneffenheden.

Egaline vraagt wel om een droogtijd, dus gingen we eerst aan de slag met de klik-pvc en de daarbij horende ondervloer. De pvc was de in de Basic Deal verkrijgbare Bodiax Ivar BP400 Licht Eiken 486.  6 mm. dik, enorm slijtvast en waterbestendig. Een stevige klus, want niet minder dan 100 m² moest er op de vloer.

 

Daags erna

De volgende dag was de egaline droog en mocht ook de plak-pvc uit de pakken. Wel moest eerst daarvoor de egaline flink opgeschuurd worden om een ondergrond te verkrijgen zo effen als een biljartlaken. De plak-pvc die men vervolgens mocht lijmen was de Sense Dryback 486, een heerlijke tegel-pvc van 60x60 voorzien van een dikke slijtlaag van 0,55 mm en een anti-bacteriële werking. Een perfecte vloer voor vloerverwarming.

 

Hoge plinten

Nadat alle 70 m² gelijmd was, werd het tijd voor de afwerking. Geen standaard plakplinten maar geupgrade hoge plinten - 70 mm - voorgelakt in RAL 9010. Daarna mocht de kitspuit uit de auto om her en der de vloeren af te kitten, o.a. bij de dorpels..

 

Zie onder de resultaten