60 m² QS Cottage Eik Natuur + 70 m² Canyon Eik Natuur te Pijnacker

We zijn voor dit project als eerste begonnen met het egaliseren van de vloeren op alle drie de verdiepingen: de zolder, de bovenverdieping en de begane grond. Een intensief karwei met veel sjouwwerk, te beginnen met het aanbrengen van een primer. Dat is nodig voor de egalisatie, want zonder een dergelijk middel, bestaat er de kans dat de ondergrond de Egaline op gaat zuigen. Een primer gaat dit voorkomen. Na het primeren was het tijd om de emmers Egaline uit te laden en deze vervolgens met de opperste concentratie uit te smeren tot een perfect egale 3 mm dikke egalisatievloer.

 

Canyon Eik Natuur en Cottage Eik Natuur

Daags daarna wanneer alles was opgedroogd, zijn we opnieuw langsgegaan. Nu met alle vloeren, maar ook met onze schuurmachine. Daarmee zijn we eerst alle vloeren vlak gaan schuren zodat er ook van de grove korrels niets meer overblijft. Met deze schuurbeurt was de voorbereiding compleet en konden de pakken pvc en de emmers lijm uit de auto.  De Quick-Step Canyon Eik Natuur die we op de zolder en bovenverdieping hebben geplaatst, is een heerlijk plak-pvc uit de Balance Glue Plus serie. Waterbestendig en met een classificatie in gebruiksklasse 33 zeer slijtvast. Je krijgt dan ook niet minder dan 25 jaar garantie op deze mat afgewerkte vloer. In deze zelfde serie bevindt zich ook de Cottage Eik Natuur die op de benedenverdieping is geplaatst. Het verschil tussen beide decors is dat laatstgenoemde een iets donkerder eiken kleurstelling heeft en robuustere trekken vertoont, dat wil zeggen meer knoesten, kwasten e.d.

 

Afwerking

Na al het plakwerk was het tijd om de vloeren af te werken. We hebben kit aangebracht rond de deurposten, profielen aangebracht waar nodig en alle drie de vloeren voorzien van de als upgrade op deze Comfort Deals geleverde hoge plinten, in RAL90 voorgelakt en 70 mm. hoog. Als toetje op deze leuke klus mocht onze parketteur tenslotte een op maatgemaakte entreemat monteren, uiteraard inclusief de benodigde profielen.