48 m² Vivafloors Eiken 8140 i.c.m. vloerverwarming te Utrecht

Zo gemakkelijk is het onderbrengen van je vloerverwarming én vloer bij De Pvc Expert. Je hebt één aanspreekpunt, hoeft niet meer te zoeken naar de beste installateur en voorkomt dat bedrijven naar elkaar gaan wijzen. Voor onze gedegen aanpak zijn we natuurlijk wel eerst een kijkje gaan nemen. Onze vloerverwarming expert wilt weten wat de staat is van de ondergrond en een beeld vormen van hoe de installatie plaats gaat vinden. Geen bijzonderheden, was de conclusie, en die ondergrond is van zandcement. Een koud kunstje voor de freesmachine, zodat vlot de (flexibele) leidingen in de grond konden en aangesloten worden op de verdeler. We testen de installatie en stellen 'm af om tenslotte de opdrachtgever te attenderen op het belang van het stookprotocol, als straks het pvc komt te liggen. Ter voltooiing hebben we alle gleuven dichtgesmeerd en was de vloer klaar voor de volgende fase: egalisatie.

 

Vivafloors Eiken 8140

Een extra voordeel van deze combi-klus was dat onze pvc-parketteur geen verrassingen hoefde te verwachten wanneer hij aanbelt met de egaline en de primer. Hij heeft de ondergrond na het voorstrijken behandeld met drie millimeter egaline. Voldoende om de ondergrond klaar te maken voor het lijmwerk enige dagen later. De Vivafloors Eiken 8140 die hij vervolgens is gaan lijmen is een prachtige pvc-vloer met zeer natuurgetrouwe looks van echt eiken. Een lichtkleurig eiken dessin op 2,5 mm dik pvc dat voorzien is van vier groeven rondom, een robuuste slijtlaag van 0,55 mm en een register embossed afwerking. Je voelt als het ware de nerven en knoesten op dit rustieke decor op pvc van 142,2 bij 22,9 cm grote stroken. 

 

Afwerking

Aangezien er al plinten lagen, konden we voor de afwerking volstaan met het aanbrengen van kit rondom de deurposten. Hiermee kwam het project teneinde en mochten we afscheid nemen onder de overhandiging van de gratis meegeleverde deurmat.