45 m² Riante Plank Nougat Plak-pvc te Nieuw-Lekkerland

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat begint al met een strakke planning. Wanneer bijvoorbeeld zoals hier een dakkapel geplaatst moet worden, plannen we onze werkzaamheden zo goed mogelijk om elke hinder te voorkomen.

 

Als eerste zijn we natuurlijk de ondergrond gaan egaliseren. Plak-pvc verraadt met een dikte van 2,5 mm elke onregelmatigheid als hobbeltjes en kuiltjes onverbiddelijk en dus komt alles erop aan om zo goed mogelijk te egaliseren. Dit doen we door eerst een primer aan te brengen. Daarmee wordt voorkomen dat de ondergrond de egaline op poreuze plekken opzuigt en je met een onwerkbare vloer komt te zetten. De egaline die we vervolgens hebben aangebracht is drie millimeter dik en vormt hiermee de perfecte basis voor de te plakken vloer.

 

Riante Plank Nougat

De Riante Plank Nougat die we daags erna op de opgedroogde ondergrond hebben gelegd, is een schitterend decor uit de Ambitieus-collectie van Douwes Dekker. Kenmerkend voor dit decor is de gemêleerde look dankzij de elkaar afwisselende donkere en lichte tinten bruin en grijs. Dit maakt 'm bij uitstek geschikt voor zeer vele woonstijlen. klassiek of modern. Alle vloeren uit de Ambitieus-collectie bestaan uit waterbestendig en geluidsarme pvc-stroken van 22,8 cm breed en 152, 4 cm lang waarop rondom een microvelling is aangebracht. en waarvan de toplaag is voorzien van een register embossed afwerking voor de tactiele ervaring van echt hout. De Ambitieus collectie is verkrijgbaar als plak- en als klik-pvc.

 

Afwerking

Na al het secuur uitgevoerd lijmwerk en het walsen van de gehele vloer hebben we de vloer uiteraard netjes afgewerkt. Met kit en met plinten. Daarvoor was de keuze gevallen op hoge 70x15 grote mdf-plinten in de uitvoering Modern, voorgelakt in RAL9005 ofwel zwart zoals je op onderstaande foto's kunt zien. We hebben de vloer geleverd en geplaatst als Comfort Plak-Pvc All-In Deal hetgeen betekende dat we er ook een gratis deurmat mochten monteren.