74 m² Palazzo XL 72 Royal Plak i.c.m. vloerverwarming

Als gebruikelijk zijn we voor dit project eerst een kijkje gaan nemen. Je weet immers nooit wat je er aan zult treffen,  zeker  in oudere huizen. De ondergrond van deze woning bleek gelukkig van zandcement te zijn. Een ondergrond waarmee onze installateur prima raad weet. Een overzicht van alle te bestellen materialen was dan ook zo gemaakt, als ook een plan voor het frezen van de zeven groepen en de manier waarop ze aangesloten moeten worden op de verdeler in de ketelkast

.

Na de installatie van de vloerverwarming is onze parketteur begonnen met het egaliseren van de dichtgemaakte ondergrond. Drie millimeter heeft hij over de ondergrond uitgesmeerd om er de perfecte basis van plak-pvc te realiseren. Daags hierna mocht de schuurmachine over de opgedroogde egaline en was de vloer klaar om bekleed te worden.

 

Palazzo XL72

De XL72 uit de Palazzo serie van Belakos is één van onze pareltjes uit de visgraat Royal Deal collectie. Voor deze vloer is alles uit de kast gehaald om de beste kwaliteit te produceren. Waterbestendig, vuilafstotend, slijtvast en zeer duurzaam. Het voldoet dan ook aan de strengste EU-eisen op het gebied van veiligheid. Daarbij krijg je met de Palazzo een vloer met een heel warme, uiterst natuurgetrouwe, uitstraling dankzij de vier groeven rondom en een authentieke houtachtige oppervlaktestructuur. Het klassieke karakter van de Palazzo-vloeren wordt bovendien benadrukt door het grote formaat van de stroken - 76,5x15,3 cm - en het gegeven dat je hierbij ook bies en band kunt krijgen. Een schitterende afwerking voor een visgraatvloer op z'n klassiekst.

 

Afwerking

Na het plaatsen en walsen van de vloer moest deze natuurlijk nog wel netjes afgewerkt worden. Dit hebben we gedaan door op een later  tijdstip waar mogelijk hoge witte plinten te plaatsen: de 90x15 in RAL9010 voorgelakte mdf-plinten in de uitvoering Modern. Op plekken waar dit niet mogelijk is zoals rondom de deurposten en de kamer-en-suite hebben we kit aangebracht.  

 

Onderstaande foto's  ontvingen  we van de opdrachtgever, waarvoor onze dank.