48 m² Smoked Oak Light Klik-pvc te Vianen

Een van de vele voordelen van pvc all-inclusive is snelheid. Omdat het leggen van pvc-vloeren hoort tot onze dagelijkse bezigheden kunnen we in de kortst mogelijk tijd je vloer opleveren en hoef je slechts kort te wachten om te genieten van een prachtig resultaat. Die snelheid is vooral van belang wanneer je de woning bewoont en je zo snel mogelijk alles weer terug op de plaats wilt zien. Hier was daar evenwel geen sprake van. De opdrachtgever moest de woning nog betrekken zodat we alle ruimte hadden om iets moois neer te zetten.

 

Marathon Super

We zijn na het uitladen begonnen met het plaatsen van de ondervloer. Niet de standaard bij de deal geleverde Comfort ondervloer, maar een upgrade in de vorm van de Marathon Super. Een geweldige ondervloer van 6mm dikke platen. Deze ondervloer is opgebouwd uit twee van naald- en loofhout gemaakte lagen, een harde bovenlaag en een softboard onderlaag. Hierdoor verkrijg je niet alleen een uitstekende 10 dB-demping maar ook een prima egalisatie met afvlakking van oneffenheden tot 2 mm. De Marathon Super is dan ook perfect voor onder klik-pvc.

 

Smoked Oak Light

De volgende stap was natuurlijk het plaatsen van de Smoked Oak Light aka Eiken Licht Gerookt. Dit is een 5 mm dik pvc waarvan de 153,20 x 22,5 cm grote vloerdelen voorzien zijn van een kurken onderlaag. Dat is handig want daarmee verkrijg je nog meer demping van het loop- en contactgeluid. Bovendien zorgt het kurk ook voor meer isolatie en dus lagere stookkosten.

 

Afwerking

We hebben de vloer op diverse manieren afgewerkt. Hoge in RAL9010 voorgelakte mdf-plinten langs de wanden en waar nodig afwerklijsten in de kleur licht eiken naturel. Als bonus hebben we tenslotte de opdrachtgever mogen verrassen met de 90 x 120 antracietkleurige deurmat. Een leuke premium!