13,5 m² Canyon Eik Beige + 5,4 m² Touchstone 25 te Westkapelle

De 4031 Touchstone 25 is een donkergrijs tegel-pvc van Belakos. Eenenzestig centimeter groot zijn deze 2,5 m dikke vierkante tegels waaraan een v-groef is toegevoegd als ook een slijtlaag van 0,55 mm en een voelbare steenstructuur. De kleur is niet volledig effen, maar kent lichte kleurschakeringen waardoor ze visueel lijken op een echte tegelvloer.

 

Egalisatie

Alvorens de vloer te kunnen plaatsen moest er natuurlijk wel geëgaliseerd worden. Geen routineklus, want gegeven de lage kwaliteit van de ondergrond hebben we 'm tweemaal moeten egaliseren. Dat betekende dus tweemaal heen en weer rijden. Eerst om de ondergrond te primeren ter voorkoming van weglekkend egaline en het aanbrengen van een eerste 3mm-laag en vervolgens daags erna om de ondergrond te voorzien van een tweede laag. 

Uiteindelijk kon onze parketteur aan de slag met de Touchstone 25;. Na het schuren van de dubbel geëgaliseerde ondergrond heeft hij uiterst nauwkeurig een prachtig resultaat opgeleverd, klaar om gewalst te worden. 

 

40038 Canyon Eik Beige

De volgende stap was het plaatsen van de klik-pvc vloer. De 40038 Canyon Eik Beige is een lichtgrijs pvc uit de Balance-serie van Quick-Step. Een matte, eiken vloer van topkwaliteit. Met 4,5 mm dikke vloerdelen in het formaat van 125,1 bij 19,4 cm en afgewerkt met vier moderne groeven rondom. Vloeren uit de Balance serie zijn ingedeeld in de gebruiksklasse 33 hetgeen ze uitstekend geschikt maakt voor zeer intensief gebruik. Je krijgt er dan ook niet minder dan 25 jaar garantie op.

 

Afwerking

Beide vloeren hebben we geleverd en geplaatst als Comfort Deal. Afwerkingen die hierbij horen zijn het aanbrengen van kit langs de deurposten bij de plak-pvc vloer en het plaatsen van afwerkplinten langs de wanden bij de Canyon Eik Beige. Daarmee kwam dit project teneinde en mocht onze parketteur naar huis na overhandiging van de gratis meegeleverde deurmat.