48 m² Touchstone 20 Plak-pvc te Arnhem

Deze opdracht gaf ons wederom een heerlijke uitdaging om ons vakmanschap te tonen. De ondergrond was namelijk volledig betegeld. Voor klik-pvc zou dat in principe geen probleem geweest zijn, maar plak-pvc vraagt nu eenmaal om een volledige egale vloer. Ter voorbereiding zijn we daarom eerst de ondergrond gaan egaliseren met Egaline. Dat is een van kunsthars en cement gemaakt gietvloer die speciaal is ontwikkeld voor het egaliseren van oneffen ondergrond. Egaline is duur, en dat is ook de reden dat we niet in één keer een dikke laag hebben geplaatst, maar tweemaal naar Arnhem zijn gereden om de ondergrond te voorzien van drie millimeter Egaline.

 

Touchstone 20

Enige dagen later zijn we opnieuw langsgegaan, maar nu met onder meer de vloer in de bus en een schuurmachine waarmee we de geegaliseerde ondergrond eerste een stofvrije schuurbeurt hebben gegeven. Hierna was het tijd om de vloer te lijmen. De Touchstone 20 is een antracietkleurige betonlook-pvc uit de Touchstone serie van A-merk Belakos. Deze 2,5 mm dikke vloer bestaat uit vierkante tegels van 61 cm bij 61 cm met een 0,55 mm dikke slijtlaag voor langdurig, intensief  gebruik. Kenmerkend voor elke pvc-vloer van Belakos is dat zij uitsluitend als plak-pvc verkrijgbaar  is, en niet als klik-vloer.

 

Afwerking

Na al het lijmwerk moest de vloer natuurlijk nog wel afgewerkt worden. Dit hebben we 's anderdaags  gedaan door overal langs de wanden extra aangekochte hoge plinten te plaatsen. Prachtige 90x15 in RAL9010 voorgelakte hoge plinten. Deze plinten kent meerdere uitvoeringen waarvan we hier de Moderne Plint hebben gemonteerd. Ter afronding van de klus hebben we tenslotte de kitspuit erbij gehaald om op plekke waar geen plinten mogelijk zijn - rond de deurposten o.a. enige kit aan te brengen.