63 m² Palazzo XL 72 i.c.m. vloerverwarming en 15 treden

Voor een dergelijke veelomvattende opdracht gaan we natuurlijk niet over één nacht ijs. Onze vloerverwarmingsinstallateur gaat eerst langs om de situatie te beoordelen en een plan te maken voor de installatie. Vervolgens is hij opnieuw langs geweest met alle materialen en apparatuur en heeft hij vakkundig zes groepen in de zandcementen ondergrond aangebracht en alles aangesloten en getest. Hierop is onze parketteur naar Utrecht afgereisd voor het dichtmaken van de vloer en deze te voorzien van een 3 mm dikke egalisatie.

 

Palazzo XL72

De Palazzo XL72 is een van onze favoriete visgraatvloeren. Tweeëneenhalve millimeter dik pvc met een slijtlaag van 0,55 mm en geclassificeerd in gebruiksklasse 23. Dat maakt 'm uitstekend geschikt voor vloerverwarming en op de trap. Het meest opvallende aan deze 4v-vloer is natuurlijk het niet geringe formaat van 15,3 bij 76, 5 cm als ook het lichteiken decor en de afwerking met een tastbare houtstructuur. Onze parketteur heeft werkelijk een prachtige vloer opgeleverd inclusief een afwerking met afwerklijsten in de kleur Champagne Eiken.

 

Trap

Nadat de vloer gereed was hebben we onze trappenspecialist naar Utrecht gestuurd voor het bekleden van een dichte trap van 15 treden met de Palazzo XL72. Dat betekende dus eerst de trap voorbereiden met een stevige schuurbeurt, vervolgens de nauwkeurig uitgesneden pvc-stroken aanbrengen en een en ander afwerken met behulp van zwarte kunststoffen antislipprofielen voor de trapneuzen.

 

Bekijk onderstaande foto's en geniet van het uniforme effect dat je krijgt wanneer je zowel de trap als vloer met dezelfde vloerbedekking laat bekleden.