33 m² Smoked Oak Natural Plak-pvc

De eerste stap voor het plaatsen van een plak-pvc vloer is natuurlijk het verzorgen van een effen ondergrond. Plak-pvc vloeren zijn immers meestal iets van 2,5 mm dik en dan blijft elk korreltje en kuiltje zichtbaar. We hebben dan ook onze parketteur eerst op de weg gestuurd met een paar emmers egaline in de achterbak en de opdracht een perfect egale ondergrond op te leveren. Drie millimeter moest erop komen. Let wel: egaline kan alleen vlak maken. Een aflopende vloer of diepe kuilen kan dit mengsel van hars en cement niet verhelpen.

 

Smoked Oak Natural

Enkele dagen zijn we opnieuw langsgegaan, maar nu met de ingeladen vloer plus een schuurmachine. Daarmee hebben we eerst de inmiddels opgedroogde ondergrond van een stevige, stofvrije schuurbeurt voorzien. Hierna begon het echte werk, op de knieën met lijmpot en stroken Smoked Oak Natural binnen handbereik. Deze eiken vloer uit de City-collectie van Gelasta kent stroken van 121,92 bij 22,86 cm en een meer dan gebruikelijke diversiteit in het decor. Elk pak telt twaalf verschillende stroken voor voldoende afwisseling.

 

Afwerking

Na het plakwerk en het walsen van de vloer hebben we 'm afgewerkt met extra geleverde hoge, witte plinten. Voorgelakt in RAL9010, in de uitvoering Modern. Na overhandiging van de gratis meegeleverde deurmat was het moment om afscheid te nemen van de opdrachtgever.