50 m² Natural Oak plak-pvc i.c.m. laminaat

We hebben voor deze klus weer alles uit de kast gehaald om onberispelijk werk af te leveren. Twee verschillende vloeren. Dat betekende dus goed plannen zodat beide vloeren het liefst op dezelfde dag klaar te maken voor de inspectie. Voorrang kreeg natuurlijk onze plak-pvc specialist. Het plaatsen van plak-pvc vraagt immers om veel meer tijd dan een laminaatvloer. Je moet de ondergrond eerst voorzien van een laag egaline en die vereist natuurlijk tijd om te drogen.

 

Natural Oak

Na de droogtijd mocht eindelijk het echte werk beginnen. Het strook voor strook lijmen van 50 m² Natural Oak. Een robuust licht eiken pvc met ruim bemeten panelen. Elke strook is 153 bij 25,3 cm groot. De randen zijn afgewerkt met een microgroef en de toplaag register embossed. Noesten en groeve nerven zijn hierdoor zowel zichtbaar als tastbaar. De Natural Oak is een meer dan uitstekende vloer voor een levendige huissituatie (Gebruiksklasse 23) of een commerciële ruimte.

 

Oak Light Grey 4V

Tijdens het walsen van de vloer beneden arriveerde ook onze laminaatspecialist met in de auto 50 m² Oak Light Grey 4V laminaat. Op de bovenverdieping is hij als eerste begonnen met het plaatsen van de ondervloer: tien mm dikke bruine platen. Deze platen zijn gecertificeerd voor 10 dB en zorgen voor een significante demping van elk loop- en contactgeluid. De Oak Light Grey 4V die hij vervolgens is gaan leggen, is een XL-vloer van de buitencategorie. Maar liefst 12 mm dik is dit laminaat met vloerdelen van 128,6 bij 28,2 cm. Een vloer kortom waar je flink tekeer op kunt gaan.

 

Afwerking

Beide vloeren moesten na plaatsing natuurlijk wel afgewerkt worden. Dit hebben we enige dagen na plaatsing gedaan door beneden de als upgrade geleverde hoge mdf-plinten (voorgelakt in RAL9010) te monteren en boven afwerklijsten in de kleur Newcastle Eiken Grijs. Met de overhandiging van de gratis meegeleverde inloopmat kwam dit project ten einde en mochten we met groot plezier afscheid nemen van de dik tevreden opdrachtgever.

Bekijk de foto's van de Oak Light Grey 4V