41 m² 5201 Callisto Visgraat Royal Klik Pvc i.c.m. laminaat

Ook op deze locatie hadden we de luxe om  in een lege woning te kunnen werken en dus alle ruimte om met de vloeren aan de slag te gaan. Allereerst zijn we beneden begonnen met het uitrollen van een vochtscherm. Om de klik-pvc vloer die we zouden gaan plaatsen een geïntegreerde ondervloer kent, hoefden we die niet te plaatsen maar enige bescherming tegen vocht uit de ondergrond blijft wel noodzakelijk. 

 

5201 Natural Light Oak

Als het om  visgraat klik-pvc gaat is de Callisto Natural Light Oak waarlijk een vloer uit het topsegment. Deze vloer is slechts 5 mm dik, maar met gebruiksklasse 34 gewoon geschikt voor projectgebruik zoals een winkelvloer. De geluiddempende vloer is vrij van schadelijke stoffen als weekmakers en naast waterbestendigheid ook bestand tegen zware druk en krassen. Ook de looks zijn indrukwekkend. Elk fors uitgevallen vloerdeel van 73 bij 14, 6 cm is voorzien van vier groeven rondom en een register embossed toplaag voor een waarachtige ervaring van echt hout. Daarnaast is-tie bijzonder vormvast. Je kunt 'm zelfs tot een oppervlakte van 400 m² doorleggen zonder dat je een dilatatievoeg nodig hebt. De rustieke Callisto is verkrijgbaar in zowel klik- als plak-pvc en drie stijlvolle, trendy kleurstellingen. 

 

Onze parketteur heeft met de Natural Light Oak weer een prachtig staaltje vakmanschap afgegeven. Hij heeft een legplan gemaakt en goed gekeken naar hoe je een evenwichtig vloerbeeld kunt realiseren. Extra aandacht was daarbij nodig voor de plaatsing van de inloopmat en deze mooi verzonken gemonteerd met behulp van zilverkleurkleurige profielen. 

 

Afwerking

Na het zorgvuldig plaatsen van de vloer was het tijd om 'm af te werken. Hiervoor was gekozen om de deal te upgraden. met hoge in RAL9010 voorgelakte plinten van 70 bij 15 cm. Op plekken waar dat niet mogelijk was, heeft hij afwerklijsten aangebracht in de kleur New England Oak. 

 

Oklahoma City 4660

Het tweede deel van dit project betrof het plaatsen van laminaat op de bovenverdieping. Daar hebben we op een 2 mm dikke Premium Onyx Protector ondervloer 32 m² Oklahoma City geplaatst. Zeven millimeter dik is deze rustiek uitgevoerde 4v-vloer en daarmee uitstekend geschikt voor een druk gezinsleven. Deze vloer is geheel afgewerkt met afwerklijsten, maar nu in de kleur Licht Geborsteld Eiken.