41 m² Sense 380 Deep Wood i.c.m. vloerverwarming te Vlaardingen

Als gebruikelijk hebben we de aftrap van deze opdracht gegeven met een bezoekje op locatie van onze installateur. Hij vormt zich een oordeel van de ondergrond, onderzoekt hoe alles aangesloten kan/moet worden en maakt een legplan voor het aanbrengen van de groeven als ook een inventarisatie van de benodigde materialen en apparatuur.

Een volgende dag mocht het echte werk beginnen.  We hadden te maken met een zandcementen ondergrond hetgeen betekende dat er de freesmachine aan te pas moest komen. Vier slakkenhuisvormige groepen heeft hij gefreesd om na het schoonzuigen ervan alle 18 mm dikke flexibele leidingen te plaatsen. Vervolgens heeft hij de leidingen aangesloten op de pomp en de verdeler in het ketelhok, en was het tijd om de installatie te testen en af te stellen. Ter voltooiing van de installatie hebben we ten slotte alle gleuven dichtgesmeerd.

 

Sense VL380 Deep Wood

De volgende stap was natuurlijk de ondergrond geschikt te maken van 2,5 mm dik pvc. Dat betekende dus eerst egaliseren en later, wanneer-ie is opgedroogd, een grondige schuurbeurt om 'm zo egaal mogelijk te krijgen.

De 380 Deep Wood die we hierop hebben geplaatst is pvc van het zuiverste water. Sense produceert uitsluitend pvc en dat zie je terug in de kwaliteit van deze XL-vloer. Elk pak van deze mat uitgevoerde vloer telt 16 verschillende varianten van een bijzonder gedetailleerd eiken decor. Met 16 bij 80 grote stroken die afgewerkt zijn met een microvoeg rondom haal je een prachtig geschakeerde walvisgraat vloer in huis. Hier heeft onze parketteur weer een toonbeeld van vakmanschap afgeleverd. Onderstaande foto's zullen dat ongetwijfeld kunnen bevestigen.

 

Afwerking

Na al het precieze lijmwerk en het walsen van de vloer, werd het daags erna tijd om aan de afwerking te beginnen. Dit is gedaan met behulp van de als upgrade geleverde hoge mdf-plinten, voorgelakt in RAL90 en in het formaat van 90x15.