40 m² QS Katoen Eik Diep Natuur te Driebruggen

Onze voorbereiding begint natuurlijk op kantoor. We bestellen de materialen, zetten de planning op en houden de opdrachtgever van elke stap optimaal op de hoogte. In een nieuw te betrekken woning gaan er vaak meerdere partijen aan de slag en dan wil je dat niemand elkaar in de weg gaat lopen. Enfin, ter plekke ging dus eerst onze parketteur de ondergrond voorzien van een drie millimeter dikke laag egaline. Extra aandacht hierbij ging met name uit naar de entree waar zich een luik bevond. Daar kan je niet zomaar overheen egaliseren omdat alles dan weglekt. Dit wordt voorkomen door profiel aan te brengen waar later de entreemat komt te liggen.

 

Quick-Step Katoen Eik Diep Natuur

Na alle voorbereidende werkzaamheden kon eindelijk het echt leuke werk beginnen: het plaatsen van 40 m² Katoen Eik Diep Natuur, een van Quick-Steps eiken vloeren uit de Pulse-collectie voor plak-pvc. Dit is een mat afgewerkte pvc-vloer bestaande uit stroken van 151,5 bij 21,7 cm. Elk pak van deze vloer bevat 11 verschillende stroken voor een buitengewone variatie in het rustiek uitgevoerde naturel decor en een diversiteit die je doorgaans bij een echt houten vloer aan zult. Daarbij is elke strook voorzien van vier groeven rondom en ist-ie vooral heel erg sterk. Ingedeeld in gebruiksklasse 33 kunt je ervan op aan dat je met de Katoen Eik Diep Natuur een vloer in huis hebt liggen die heel wat stootjes kan verdragen. Er worden dan ook 25 jaar garantie op gegeven.

 

Afwerking

Anders dan het walsen van de vloer en het plaatsen van de gratis meegeleverde deurmat hoefden we de vloer niet af te werken en kwam hiermee een eind aan het heel fijne klus.