51 m² Palazzo XL Visgraat + Palazzo 730 te Zandvoort

Wanneer je tegelijk met de nieuwe vloer ook vloerverwarming in je huis wilt, zullen we die graag voor je installeren. Toch gaan we nooit moeilijk doen als je - zoals bij deze opdracht - daarvoor een andere partij in wilt schakelen. Daar zijn we flexibel genoeg voor. Wel zullen we je dan adviseren om het dichtsmeren van de gleuven aan ons over te laten. We passen dan een speciale reparatiemortel toe en zorgen meteen voor de gehele egalisatie die je voor plak-pvc nodig hebt. Onze egalisatiespecialist wil nog wel eens tegen problemen aanlopen wanneer andere partijen de gleuven hebben dichtgesmeerd

 

Palazzo 730

Enige dagen later - toen de egaline was opgedroogd - kon voor onze parketteur het echte werk beginnen, dat wil zeggen eerst goed de ondergrond stofvrij schuren en vervolgens alles klaarleggen voor het accurate plakwerk.

De Palazzo 730 die hij hier op de bovenverdieping heeft geplaatst, is een vloer waarbij alle moeite is gedaan om 'm zo echt mogelijk op hout te laten lijken. Dat zie je al aan het formaat van 23,8 bij 152 cm, de fijne groeven rondom elke strook en - vooral - de registered embossed afwerking. Een afwerking van de toplaag waardoor alle nerven en noesten er uiterst authentiek uit zien bij het binnenvallend licht. Een andere mooie eigenschap: de Palazzo 730 is zeer betaalbaar. We hebben 'm geleverd en geplaatst als Comfort Deal, de deal met de beste prijs/kwaliteitverhouding.

 

Palazzo XL73

Belakos' Palazzo-serie is bij uitstek een groot formaat collectie. Dat geldt dus ook voor de visgraat plak-pvc vloer die onze parketteur beneden heeft gelegd. Elke strook van dit licht eiken pvc is 76,5 cm lang en 15,3 cm breed. Da's mooi want met een dergelijk formaat pvc-stroken verkrijg je een aanmerkelijk rustiger vloerbeeld dan met kleinere strookjes.

Verder kent deze visgraat vloer dezelfde eigenschappen als die van boven. Natuurgetrouw, waterdicht en slijtvast.

De parketteur heeft er een prachtige vloer mee opgeleverd. Vooral met de wijze waarop hij het motief gespreid in de ruimte heeft gerealiseerd, bewijst zijn vakmanschap.

 

Afwerking

Daags na de plaatsing zijn we een andermaal langs geweest in Zandvoort. Bij deze (Royal) visgraat deal was gekozen om de vloer te laten voorzien van hoge, in RAL9010 voorgelakte, MDF-plinten. Een schitterende keuze voor een volmaakt resultaat.