123 m² Leyton Natural Oak Plak-pvc te Waddinxveen

Als eerste hebben we natuurlijk onze meester-egaliseerder naar Waddinxveen gestuurd met achterin enige emmers egaline. Op drie verdiepingen moest een zandcementen ondergrond volledig egaal gemaakt worden. Een tijdrovende klus, maar een kolfje naar de hand van onze jongens.

 

Leyton Natural Oak

Enige dagen later was het de beurt aan onze plak-pvc specialist om zijn unieke vaardigheden te tonen. Als eerste is hij de opgedroogde ondergrond gaan schuren. Stofvrij uiteraard. Vervolgens was het moment aangebroken om met de - eerder bezorgde - vloer aan de slag te gaan.   De Leyton Natural Oak is een geweldige vloer van Floorlife, de toonaangevende producent van hoogwaardige pvc-vloeren voor het moderne interieur. Deze vloer onderscheidt zich vooral in haar natuurgetrouwheid. Elke strook van dit 2,5 mm dik pvc is maar liefs 1,52 meter lang en 23,8 cm breed. Goed voor de maximale uitstraling van echt hout, zeker met de vier groeven rondom en de evenzeer natuurgetrouwe oppervlaktestructuur. Wat bij de keuze ook meespeelde was de geschiktheid bij vloerverwarming, aangezien de woning hiervan was voorzien.

 

Onze parketteur heeft er zijn beste beentje mee voorgezet. Eerst natuurlijk door te kijken naar de legrichtingen en daarna door stuk voor stuk elke strook nauwkeurig te plaatsen en waar nodig uit te snijden. Met het walsen van de vloeren kwam het grootste deel van de opdracht ten einde.

 

Afwerking

Een prachtige vloer als deze verdient natuurlijk een schitterende afwerking. Tot onze grote vreugde had de opdrachtgever gekozen om ook de plinten bij ons af te nemen. Onze parketteur heeft in totaal 110 m², in RAL9010 voorgelakte plinten gemonteerd. In de uitvoering Koloniaal kennen deze plinten het formaat van 90 bij 15 mm. Daarnaast heeft hij waar nodig enige kit aangebracht en de gratis meegeleverde deurmaat op maat gesneden.