90 m² Royal Plak Premium Oak Mystic i.c.m. vloerverwarming

De eerste stap van dit project betrof natuurlijk de installatie van de vloerverwarming. Onze installateur is een kijkje gaan nemen, heeft met de opdrachtgever afspraken gemaakt over het aantal groepen en een inventarisatie gemaakt van alle benodigde materialen. De ondergrond was van zandcement hetgeen betekende dat de freesmachine als eerste mee moest op de ingeplande dagen van installatie. Negen groepen moesten er met de grootse precisie gefreesd worden om de flexibele leidingen te plaatsen en aan te sluiten op de verdeler in het stookhok. Met het testen en afstellen van de vloerverwarming kwam deze fase ten einde en konden de gleuven dichtgesmeerd worden. Hiervoor gebruiken we een speciale mortel die goed om kan gaan met de temperatuurverschillen.

 

Stookprotocol

Alvorens met de vloer verder te gaan moest er eerst een stookprotocol gevolgd worden waarin de ondergrond kan wennen aan de temperatuurschommelingen. Na negen dagen mocht onze egalisatie specialist het stokje overnemen en konden we verder met de voorbereidingen voor het plaatsen van de Premium Oak Mystic.

 

Premium Oak Mystic

Een druk gezin? Veel voeten over de vloer? Geen probleem voor de Premium Oak Mystic uit de Artline serie van Gelasta. Deze spiksplinternieuwe 2,5 mm dikke pvc-vloer kent tegen flink wat stootjes en laat zich heel eenvoudig schoonmaken. Daarbij is deze 4v-vloer voorzien van een extra matte toplaag voor een maximaal natuurgetrouwheid. Een superieure kwaliteit die ook blijkt uit de 0,50 mm dikke slijtlaag op de 121,92 bij 22,86 cm grote stroken, en de diversiteit van het decor (12 panelen per pak). Je krijgt dan ook 25 jaar garantie op de in gebruiksklasse 33 ingedeelde vloer.

 

Plaatsing

Alvorens met de vloer aan de slag te gaan, heeft onze parketteur eerst de inmiddels geëgaliseerde ondergrond een stofvrije schuurbeurt gegeven om de grove korrels te vereffenen. Na enig overleg met de opdrachtgever over de te volgen legrichtingen mocht-ie op de knieën met de lijmkam en pvc om een prachtige vloer op te leveren. Ter voltooiing mocht de wals eraan te pas komen om alles goed vast te zetten. Tevens heeft-ie de gratis bij de Royal Deal meegeleverde inloopmat bij de voordeur gemonteerd, inclusief de daarbij horende profielen.