63 m² Merton Dark Oak klik-pvc te Oostvoorne

Dat een goede voorbereiding heel wat problemen kan voorkomen, zagen we terug bij deze klus. Naar aanleiding van enige vragen zijn we eerst een kijkje gaan nemen op locatie. Visgraat klik-pvc stond er op het programma, en dan zijn we extra alert op de kwaliteit van de ondergrond. In de woning troffen we enige niveauverschillen die te groot waren voor welke ondervloer dan ook. We hebben dan ook geadviseerd eerst spaanplaten aan te brengen alvorens de ondervloer te plaatsen. Daarbij komt dat een houten ondergrond van zichzelf te weinig basis vormt voor een stabiel geplaatste visgraatvloer. 

 

Merton Dark Oak

Zo gezegd, zo gedaan. We hebben onze jongens bij de vloer en ondervloer 28 m² spaanplaat van 12 mm dik meegegeven. Ze zijn er hard mee aan de slag gegaan zodat vlot de ondervloer - de Marathon Super - en het klik-pvc geplaatst konden worden. De Merton Dark Oak is een uiterst stijlvolle pvc-vloer bestaande uit 5 mm dikke vloerdelen van 25 bij 75 cm en voorzien van een robuust karakter. De term 'robuust' komt oorspronkelijk uit de parket-wereld en betekent dat kwasten en knoesten gewoon zichtbaar mogen zijn. Met de Merton Dark Oak (Gebruiksklasse 32!) krijg je dan ook een zeer authentiek ogende vloer, rijk aan tekening.

 

Plaatsing

Het kostte onze parketteurs nauwelijks moeite om met deze vloer een prachtig resultaat op te leveren. De crux zit 'm natuurlijk in het uitgekiende legplan wat ze hebben gevolgd, en gezorgd heeft voor vlekkeloze verlopend patroon rond alle hoeken en overgangen. Daarbij hebben ze gebruik gemaakt van dilatieprofielen die de werking van de vloer moeten opvangen, en hoeklijnprofielen bestemd voor de gratis verstrekte inloopmat.

 

Al met al een resultaat dat we hier graag presenteren.