75 m² Bepalazo #71 Plak-pvc te Zwijndrecht

Tot ons plezier blijven we leuke opdrachten krijgen voor het plaatsen van visgraat pvc. Visgraat is niet alleen heel erg mooi, het biedt ons ook de gelegenheid om onze expertise te tonen en uit te blinken in een op zich lastig te plaatsen vloer, zeker in de plak-versie. Je kunt nu eenmaal een vastgeplakte vloer niet eenvoudig lostrekken zonder 'm te beschadigen. 

Uiteraard hebben we eerst onze parketteur erop uitgestuurd met egaline in de auto. De ondergrond in deze woning gaf geen problemen en met het uitsmeren van een 3mm dikke laag egaline was het eerste deel van de opdracht compleet.

 

Palazzo Visgraat XL71

De Bepalazo #71 is een pvc-vloer waarvan je tevoren weet dat je 'm met nog meer plezier zal plaatsen. Een prachtige kwaliteitsvloer uit de Palazzo-serie van Belakos die prettig aanvoelt en zich heel makkelijk laat plaatsen. Beschikbaar in vier houttinten biedt een Palazzo-vloer een heerlijk, warme uitstraling. Extra large, dus met stroken in het king size formaat van 15,3 bij 76,5 cm. Elke strook is 2,5 mm dik en voorzien van 0,55 mm dikke, extra matte registerembossed  toplaag. Daarbij voldoet elke vloer aan de strenge milieu- en gezondheidsnormen van de Europese Unie. 

 

Plaatsing

Op zijn tweede bezoek is onze parketteur eerst begonnen de opgedroogde egalinelaag een grondige schuurbeurt te geven. Hij doet dat stofvrij en ruimt nadien alles netjes op. Hierna mocht na enig overleg met de opdrachtgever over de legrichtingen de lijmpot open en is hij strook voor strook de vloer gaan plaatsen. Zijn grootste aandachtspunt: het vinden van de juiste oplossing bij hoeken en overgangen. Slecht uitkomen betekent immers lelijke stukjes plakwerk.

 

Afwerking

Na het plaatsen hoefde de vloer enkel nog gewalst te worden en afgewerkt. Plinten hoefden niet gemonteerd te worden. Voor ons parketteur was het voldoende om kit aan te brengen onderaan de deurposten. Dit doen we alleen als de deurposten verder geen bewerking nodig heeft.