60 m² Deep Wood Visgraat Plak-pvc te 's Hertogenbosch

De plaatsing van deze vloer vormde het slotstuk van een omvangrijk project waarin we ook de vloerverwarming hebben geïnstalleerd. Voor die installatie zijn zeven groepen in de ondergrond aangebracht. Na het testen hebben we sleuven dichtgesmeerd met een speciale voor vloerverwarming geschikt mortel en kon na droging onze parketteur aan de slag. Plak-pvc, dus eerst egaliseren voor een volstrekt vlakke ondergrond en er na de plaatsing van de vloer geen onregelmatigheden zichtbaar blijven.

 

Sense 900 Deep Wood

Sense is een van de weinige vloerenproducenten die zich uitsluitend met pvc bezig houden. Deze vloeren zijn zowel van hoge kwaliteit als veilig, dus van zuiver pvc met de laagste emissies. De 900 Deep Wood die we hier geplaatst hebben is dan ook het summum van kwaliteit. Een 2,5 mm dik pvc dat geleverd wordt in 80 bij 16 cm grote stroken die elk voorzien zijn van een prachtig naturel decor waarvan de natuurgetrouwheid extra wordt benadrukt door de 4v-microgroef rondom. Dankzij de classificatie in gebruiksklasse 33 weet je zeker dat je heel lang ervan zult genieten.

 

Plaatsing

Enige dagen later wanneer de egaline is opgedroogd, is onze parketteur wederom naar 's Hertogenbosch afgereisd. Ditmaal met 60 m² plak-pvc achterin plus een schuurmachine waarmee hij als eerste de egaline - stofvrij - glad is gaan schuren. Hierna brak het moment aan om goed na te denken over het uit te leggen patroon. Een evenwichtig vloerbeeld verkrijg je door vanuit het midden te beginnen met plakken, in de juiste legrichting. De vraag blijft natuurlijk wat te doen bij overgangen. Die moeten vloeiend zijn. 

 

Onderstaande foto's laten perfect zien hoe onze parketteur erin is geslaagd een geweldige vloer op te leveren. De afwerking kregen we helaas niet onder handen, maar we hopen dat dit zo mooi wordt uitgevoerd.