84 m² XL72 Palazzo Plak-pvc te Den Haag

Het grote voordeel van de toenemende vraag naar visgraat-pvc is dat je nu veel meer te kiezen hebt dan enkele jaren geleden. Elke pvc-vloeren producent heeft tegenwoordig wel een aparte visgraat-collectie en/of visgraat varianten van bestaande vloeren. 

 

Hier in Den Haag hebben we de vloer mogen plaatsen als afronding van een omvangrijker project waarin ook de installatie van vloerverwarming op het programma stond. Een houten ondergrond. Dat betekende dus een speciale aanpak waarin we eerst Feramacell platen zijn gaan vastlijmen. Dikke platen waarin groeven gefreesd kunnen worden. Omdat deze platen niet strak tegen de muur kunnen ivm werking ondergrond brengen we op deze plek een laag purschuim aan tbv de isolatie. De volgende stap was het plaatsen van het leidingwerk en alle aansluitingen op de verdeler. Ten slotte hebben we alle groeven dichtgesmeerd met een speciale gipsmortel en de vloer geëgaliseerd. Daarmee was-tie klaar voor onze pvc-parketteur.

 

XL72 Palazzo

De groeiende keuze aan visgraat-vloeren heeft er nog niet voor gezorgd dat reeds populaire vloeren als XL72 veronachtzaamd worden. Gelukkig maar, dit is walvisgraat op z'n best, met fors uitgevallen stroken van 153 bij 765 mm en zeer veel variatie in decor en - vooral - een warme uitstraling. Met een dergelijk formaat verkrijg je een aanmerkelijk rustiger vloerbeeld dan met kleinere stroken. Daarbij is dit pvc ftalaatvrij en verkrijgbaar in zowel klik- als plak-pvc.

 

Plaatsing

Daarvoor moet wel een vakman bij te pas komen. Zo iemand als onze parketteur die kan omgaan met het visgraat  motief en exact weet hoe je het visgraat patroon optimaal doorvoert  tot in alle ruimtes zodat je je nooit hoeft te storen aan rare oplossingen van legproblemen en onwelgevallige afbrekingen.

 

Afwerking

We hebben de vloer afgewerkt met extra hoge in RAL9010 voorgelakte mdf-plinten (90 mm), en wel de versie 'Eigentijds'. Op plekken waar dat niet mogelijk was, mocht de kitspuit eraan te pas komen.