55 m² Oakland 7102 Desert Plak-pvc te Kudelstaart

Alvorens onze parketteur met de vloer aan de slag mocht, waren er ter voorbereiding wel enige acties nodig. Zo was in de woning pas vloerverwarming geïnstalleerd door een derde partij. Aandachtspunt voor ons is dan het dichtmaken van de gleuven. Ingeval hierbij gebruik wordt gemaakt van ordinair cement, kan hier risico's ontstaan als dit materiaal niet goed reageert op warmte/koude wisselingen. Leggarantie kan dan beperkt worden. Gelukkig mochten wij deze gleuven dichtsmeren. Dat doen we dan met een speciale mortel die flexibel genoeg is om de egaline en vloer te ontzien. Wel moesten we de vloer uiteindelijk van twee lagen egaline voorzien, maar dan was-tie ook helemaal klaar voor onze meester-parketteur.

 

Oakland 7102 Desert

De Oakland 7102 is de perfecte keuze voor karakter en stijl in huis. Een blanke, licht eiken vloer die zich vooral onderscheidt met een bijzonder decor van gerookte looks. Een authentiek ogend decor waarvan de vele noesten als een soort ton-sur-ton worden weergegeven. Daardoor behoudt deze vloer een rustige uitstraling. Ook de andere specificaties laten alleen maar kwaliteit zien. De vloer is voorzien van een register embossed afwerking die nogmaals de natuurgetrouwheid benadrukt. Elke strook is 152,2 bij 24 cm groot. Daarbij heb je niet alleen de keuze uit zes verschillende kleurstellingen, maar ook verschillende uitvoeringen als klik- en plak-pvc, visgraat en zelfs trapbekleding. 

De producent geeft 25 jaar garantie op de in gebruiksklasse 33 geclassificeerde Oakland 7102.

 

Plaatsing

Getuige onderstaande foto's heeft onze parketteur er weer een schitterende vloer mee gecreëerd die enkel nog hoefde gewalst te worden. Montage van hoge plinten maakte geen deel uit van de deal. In dat geval volstaan we met de kitspuit rond de deurposten.