70 m² Palazzo XL70 Visgraat Plak-pvc

De eerste stap bij plak-pvc is natuurlijk te zorgen voor een vlakke ondergrond zonder zichtbare onregelmatigheden. Pvc verraadt immers elke korrel, groef et cetera. Egaliseren dus. Echter, egaliseren kent ook zijn eisen en beperkingen. Aan een ondergrond met kuilen kan egaline niets verholpen. Als we daarom twijfels hebben over de kwaliteit van de ondergrond krijgt onze expert extra egaline mee voor een tweede egalisatie. 

 

Bepalazo XL71

De XL71 is een van onze favoriete visgraatvloeren. Hoogwaardig, zuiver pvc dat voldoet aan de strengste milieu- en gezondheidseisen en er met z'n warme kleurschakeringen ook prachtig uitziet. Uiteraard vind je in deze vloer alle gebruikelijke eigenschappen van pvc-vloeren terug. Waterbestendig, vuilafstotend en slijtvast. Daarbij heeft de ruim bemeten XL71 (153 bij 765 mm) een extra matte afwerking gekregen voor een natuurgetrouwe uitstraling.

 

Plaatsing

Na het schuren van de geëgaliseerde ondergrond kon dan eindelijk de vloer uit de pakken en was het tijd om de lijmkam erbij te pakken. Maar niet voordat er mentaal een legplan is gemaakt waarin duidelijk wordt hoe het visgraatmotief zijn afwikkeling moet krijgen door alle ruimtes en bij overgangen. Gepokt en gemazeld weet onze expert in vlot tempo een fraaie, evenwichtige vloer op te leveren. 

 

Afwerking

Op een later moment zijn we teruggekeerd voor het plaatsen van hoge plinten. Helaas niet zichtbaar op onderstaande foto's