50 m² Wide Board Polar te Langerak

Voor het opleveren van een dergelijke vloer gaan we natuurlijk niet over één nacht ijs. Eerst hebben we onze egalisatie specialist naar Langerak gestuurd voor een perfect vlakke ondergrond, noodzakelijk voor een vloer zonder onregelmatigheden. De te plaatsen pvc-vloer is slechts 2,5 mm dik en dan wordt elke korrel zichtbaar als je geen geëgaliseerde ondergrond hebt. Eerst primeren dus voor optimale hechting en vervolgens zorgvuldig het uitvloeien van egaline. 

 

Wide Board Polar

Enige dagen later, wanneer de egaline is opgedroogd, was het tijd voor onze parketteur om naar Langerak af te reizen. Eerst heeft hij de ondergrond geschuurd. Egaline is een mengsel  van kunsthars en cement en daar kunnen ook korreltjes in zitten. Na het opruimen kon dan eindelijk de vloer uit de pakken.

De Wide Board, waarvan we hier de Polar hebben geplaatst, is een van de riante toppers uit de vtwonen collectie van Ambiant. Elke strook is 152,5 cm lang en 30,5 cm breed. Een prachtige vloer wanneer je het graag breed wilt laten hangen. Vier microvoegen rondom kenmerkt deze vloer als ook een natuurgetrouwe 3d oppervlaktestructuur en een antislip laag. De Wide Board Polar is geschikt voor zwaar woongebruik (Gebruiksklasse 23) en natuurlijk ook vloerverwarming. Producent Ambiant geeft je een levenslange garantie erop.

 

Plaatsing

Onze parketteur heeft weer zijn uiterste best gedaan om een schitterende vloer op te leveren, met perfect aansluitende stroken en nauwkeurige uitsneden op plaatsen waar dat nodig was. Na al het plakwerk hoefde hij enkele nog alles te walsen en de kitspuit erbij te pakken voor de naden. Met de overhandiging van de gratis meegeleverde deurmat kwam deze leuke klus tot een plezierig einde.