· 

280 m² Trendy Visgraat Gemberkoek te Nieuw-Beijerland

Een voordeel bij dit project was dat de woning nieuw was opgeleverd en er geen oplossing gezocht hoeft te worden in de ondergrond. Onze eerste taak was dan ook het egaliseren ervan. Een omvangrijke klus waarbij je zonder te spatten de egaline zo gelijkmatig wilt laten uitvloeien. Belangrijk hierbij is te weten dat egaline de ondergrond vlak maakt, maar de onzichtbare hoogteverschillen gewoon blijft volgen. Ook op een geëgaliseerde ondergrond kan een knikker dezelfde kant op blijven rollen.

 

Douwes Dekker Trendy Visgraat Gemberkoek

Wanneer je op zoek gaat naar visgraat plak-pvc zal je ongetwijfeld de Ambitieus-collectie van Douwes Dekker onder ogen krijgen. Douwes Dekker is Nederlands fabricaat en het absolute A-merk in laminaat en pvc. Dat zie je aan de duurzame kwaliteit van het pvc en het messcherpe decor en slijtlaag dat er op is aangebracht. Maar ook aan de vele varianten in plak- en klik-pvc, in betonlook en houtlook. Douwes Dekker is een van de weinige merken waarbij je bijvoorbeeld visgraat-pvc in het Hongaarse Punt motief zal vinden.

 

Net als elk ander pvc-vloer van Douwes Dekker is de Trendy Visgraat Gemberkoek ftalaatvrij, dus zonder weekmakers, en voorzien van een ragfijne micro-groef rondom. Elke 2,5 mm dikke strook is 76,2 bij 15,2 cm groot. 

 

Plaatsing

Op de dag van plaatsing is onze parketteur eerst begonnen de geëgaliseerde ondergrond te verwennen met een stofvrije schuurbeurt om elke korrel nog even af te vlakken. Na het opvegen van het achtergebleven schuurstof kon dan eindelijk de lijmpot open, na eerst nog een legplan gemaakt te hebben. Immers, om een optimale uitwerking van het visgraatmotief te verkrijgen, moet je eerst zien hoe en waar te starten. Bovendien zorg je met een legplan voor zo min mogelijk snijverlies. Visgraat is wat dat betreft kostbaarder dan recht laminaat.

 

Bekijk onderstaande foto's om te zien hoe onze parketteur het visgraat motief heeft doorgevoerd.