69 m² Smoked Oak Light Plak-pvc te Capelle aan den IJssel

Het plaatsen van deze vloer vormde het sluitstuk van een omvangrijker project waarin we ook de vloerverwarming hebben geïnstalleerd. Voor onze parketteur is dat altijd goed nieuws, want op die manier weet hij waarmee de sleuven zijn dichtgesmeerd en hoe de ondergrond is dichtgelegd. Ook kan hij erop vertrouwen dat er een stookprotocol is uitgevoerd voor de gewenning van de ondergrond.. Met een gerust hart kon hij de ondergrond egaliseren om enige dagen later terug te keren voor het leggen van 69 m² Smoked Oak Light.

 

Smoked Oak Light

Wanneer je een vloer zoekt voor lang woongenot maak je met de voor 25 jaar gegarandeerde Smoked Oak Light een meer dan uitstekend keuze. Zeker als je ook vloerverwarming hebt liggen. Dit 2,5 mm dikke pvc kent een warmteweerstand van slechts 0,02 m² K/W waardoor je vrijwel volledig profiteert van alle opgewekte verwarming. Daarbij kent de Smoked Oak Light  een bovenmatige variatie in het decor. Elk pak bestaat uit 50 verschillende stroken van 61 bij 12,2 cm.  

 

Plaatsing

Allereerst heeft onze parketteur de geëgaliseerde ondergrond een stevige (stofvrije) schuurbeurt gegeven. Elke achtergebleven korreltje wordt daarmee afgevlakt. Daarna begon het denkwerk. Waar te starten?. We willen immers goed uitkomen bij alle deurposten, hoeken etc voor een evenwichtig vloerbeeld zonder raar lapwerk.

Visgraat is nimmer routinewerk en vraag bij het plaatsen altijd om de hoogste mogelijke accuratesse.

 

Afwerking

Met het aanbrengen van alle stroken is de vloer natuurlijk niet klaar. De wals moet er nog over en onze plintenman moest er nog  op bezoek voor het plaatsen van 60 meter hoge mdf-plinten in de kleur RAL9005.