84 m² YUP Sutton Herringbone Warm Beige

Zoals bij elk andere opdracht hebben we hier uitgebreid aandacht gegeven aan het voortraject, en dan met name het vaststellen van het benodigde aantal meters. Deze benedenwoning kent namelijk nogal wat ronde elementen, hetgeen een zuivere meting tamelijk ingewikkeld maakt. Zeker met visgraat aangezien je daar altijd extra snijverlies bij hebt. Geen nattevingerwerk echter, want via diverse methodes hebben we vanaf een plattegrond een zo accuraat mogelijke meting gemaakt. 

 

Egaliseren

Een ander aandachtspunt was de convectorput en de kans dat tijdens het egaliseren hier egaline in weg kan lekken. Standaard adviseren we dan een raamwerk te bouwen rondom de put of kruipruimte. Na het primeren en egaliseren verwijderen we het raamwerk alvorens over te gaan tot het plakwerk.

 

YUP Sutton Herringbone Dryback Warm Beige

Stijl en flair. Dat haal je in huis met de 'Warm Beige'. Visgraat plak-pvc met stroken in het forse formaat 76,5 bij 15,3 cm. Walvisgraat dus. Elke 2,5 mm dikke strook kent een micro-groef rondom, een antislip toplaag en een prachtige natuurgetrouwe oppervlakte structuur die 'm dichtbij de uitstraling van echt houten visgraat brengt.

 

Plaatsing

Voordat de lijmpot open mocht, heeft onze parketteur eerst een legplan gemaakt. Ook meetwerk, maar nu met het doel om een uitgebalanceerd vloerbeeld te verkrijgen met logische overgangen en minimaal snijverlies. De grote stroken helpen natuurlijk een vlot tempo aan te houden, maar voor de ronde vormen moest onze man al zijn expertise (én vaste hand) aanspreken.

 

Afwerking

Na het afwalsen van de vloer heeft onze parketteur de klus afgerond door kit aan te brengen rondom de deurposten en wellicht ook de pilaar. Hij mocht ten slotte de opdrachtgever bij het afscheid verrassen met ons pvc-geschenk: de Bona Premium reinigingsset.