69 m² Bepalazo XL74 Visgraat plak-pvc te Oostvoorne

Zoals bekend moet je voor een plak-pvc vloer een ondergrond hebben die vrij is van grove onregelmatigheden. Pvc is immers doorgaans twee tot drie mm dik waardoor het snel elk korreltje of kuiltje verraadt. Een professioneel uitgevoerde egalisatie speelt dan ook een belangrijke rol in het goed ogende vloer. Hier in Oostvoorne kregen we te maken met een ondergrond bestaande uit plavuizen. Wegbreken is een optie, maar extra egaliseren is veel voordeliger. Onze parketteur heeft een laag van 3 mm aangebracht door zorgvuldig de egaline uit te laten vloeien.

 

Bepalazo XL74

Enkele dagen later kon dan de XL74 uit de pakken na het vlakschuren van de opgedroogde egaline. Een hoogwaardige pvc-vloer met een zeer warme uitstraling dankzij een prachtig. Elke strook van dit ftalaat-vrije, mat afgewerkte pvc is 15,3 bij 76,5 cm groot.

 

Plaatsing

De XL74 is een vloer waar onze parketteur wel raad mee weet. Hij heeft op basis van de legrichting een legplan uitgewerkt met het oog op een evenwichtig verlopend visgraatmotief en minimaal snijverlies, om vervolgens de lijmpot erbij te halen voor het zorgvuldig plakken van de vloer. Een secure klus die om veel aandacht vraagt. Nadat alles klaar was kon de wals over de vloer en hoefde onze parketteur enkele nog met de kitspuit langs de deurposten. Op een later moment mocht ook onze plintenspecialist naar Oostvoorne, maar dan voor het monteren van hoge mdf-plinten.