40 m² Prestigieus Eiken Naturel te Dordrecht

Voor het plaatsen van een vloer willen we altijd zoveel mogelijk weten hoe de ondergrond erbij ligt. Zeker bij plak-pvc gezien de verraderlijkheid ervan. De ondergrond bestond uit tegels er was geen behoefte die hier uit te bikken. In die situatie adviseren we dan ook een dubbele egalisatie om elke voeg af te vlakken. Dat vraagt natuurlijk wel om extra materiaal én reistijd van onze parketteur.

 

0033 Prestigieus Eik Naturel

De '0033' uit de Landhuis collectie is een vloer die wel altijd met groot plezier plaatsen, in rechte stroken, als klik-pvc en natuurlijk in de visgraat plak-versie. Het pvc hiervan is 2,5 mm dik en kent zoals vaker een slijtlaag van 0,55 mm hetgeen 'm behoorlijk slijtvast maakt. Je krijgt er dan ook 25 jaar fabrieksgarantie op bij huishoudelijk gebruik. Indrukwekkend is ook het formaat. Elke strook meet 61,2 bij 15, 3 cm. Dan mag je gerust van walvisgraat spreken.

 

Plaatsing

Een goede voorbereiding is het halve en meest tijdrovende werk. Onze parketteur heeft eerst de geëgaliseerde ondergrond vlakgeschuurd en vervolgens de rekenmachine erbij gepakt om een voortreffelijke legplan op te maken. Een plan voor een vloer met minimaal snijverlies en een fraai, evenwichtig ontwikkelend visgraatmotief. Het uiteindelijke plakken is hierna een koud kunstje, waarbij uiteraard wel gelet wordt op voldoende afwisseling van het decor.

 

Afwerking

Er waren geen plinten afgenomen zodat onze parketteur kon volstaan met enkel het zorgvuldig aanbrengen van enige kit bij de deurposten.