115 m² Kroonos 710 te Hellevoetsluis

Bij elke plaatsing van visgraat plak-pvc gaat de meeste tijd zitten in de voorbereiding, om te beginnen met het egaliseren. We vegen de vloer om vervolgens met kalme hand de egaline hierop uit te laten vloeien. Gevoel en ervaring hierbij is erg belangrijk. Je wilt immers een zo vlak mogelijk egalisatie zonder kuilen en ophopingen. Een poreuze ondergrond kan ook een probleem zijn ivm weglekken. In dat geval passen we eerst een primer toe.

 

Klaar om te plakken

Daags hierna, wanneer de egaline is opgedroogd, hebben we de gehele vloer een grondige, stofvrije schuurbeurt gegeven. Kleine stukjes epoxyhars worden dan afgevlakt en we kunnen het werk met het plakken. Tenminste, na eerst  een legplan gemaakt te hebben. We kijken waar en hoe we met het visgraat patroon moeten beginnen om met minimaal snijverlies een evenwichtig verlopend patroon te verkrijgen. Daarnaast willen we geen problemen met het patroon rond de hoeken van de kamers.

 

Kroonos #710

Walvisgraat zoals die van de Kroonos #710 heeft het grote voordeel dat je een vrije rustig ogende vloer verkrijgt. Zeker met het decor van de #710. Een decor van warme, sfeervolle tinten en een gedetailleerd nervenspel. Het ftalaatvrije pvc is voorzien van een extra matte toplaag.

 

Bies en band

Extra speciaal aan deze vloer én aan deze opdracht dat we band en bies mochten toepassen, het signatuur van klassieke visgraat. Hiervoor plaatsen we eerst de band en bies langs de wanden om daarna pas aan de slag te gaan met het maken/bereken van het legplan.

 

Afwerking

Geen plinten waardoor we slechts de kitspuit erbij hoefden te pakken voor enige kit langs de deurposten.