Whatsapp met De PVC Expert !

 Direct een offerte op maat via WhatsApp

 Samen jouw ondergrond inspecteren

 Hulp bij inmeten en beoordelen huidige vloer

 Voor al je overige vragen over vloeren

 100% gratis advies van de expert !ondervloeren, wat moet je ermee?

Een goede ondervloer kan een ongelooflijk verschil maken voor je klik-pvc en je woongenot. Ondervloeren egaliseren je ondergrond, beschermen het klik-pvc tegen vocht en dempen het loop- en contactgeluid. Een slechte ondervloer geeft dan ook geluidsoverlast en zal je zwevend gelegde vloer op den duur beschadigen. Zonde! 

Voor plak-pvc heb je natuurlijk geen ondervloer nodig, maar voor klik-pvc zullen we je adviseren een voor jouw situatie perfecte ondervloer te kiezen. 

Welke ondervloeren zijn verkrijgbaar?

Er is een uitgebreide keuze uit ondervloeren, in rollen en platen. Losse platen maar ook uitvouwbare platen, gemaakt van houtvezels, kunststof en rubber., Elke ondervloer kent een zekere toepassing en prijsniveau. 


Hoe kies je een ondervloer?

De keuze voor de juiste ondervloer is van een aantal factoren afhankelijk. Wat is je ondergrond en hoe ligt-ie erbij? Heb je vloerverwarming liggen en/of vloerkoeling? Moet je voldoen aan bepaalde eisen van de VvE over van harde vloeren en geluidsdemping. Eigenaren van appartementen moeten namelijk vaak een voor 10dB gecertificeerde ondervloer laten plaatsen. Om je de keuze te vergemakkelijken hebben we daarom een selectie gemaakt van drie hoog aangeschreven ondervloeren met de beste prijs-kwaliteitverhouding.


LVT AntiSlip


LVT (=Luxe Vinyl Tegels) is een ander woord voor pvc. LVT-ondervloeren zijn dan ook speciaal voor klik-pvc ontwikkeld. De aanduiding Antislip wil zeggen dat deze ondervloer ervoor zorgt dat het zwevend gelegde klik-pvc niet snel zal verschuiven door het lopen


Een zandcement of beton ondergrond? Kies de LVT-ondervloer


Merk Maclean
Uitvoering  Rol
Pakinhoud m² 15
Dikte 1 mm
Geluidsreductie 17dB L w
Warmteweerstand 0.024 m² K/W
Geschikt voor Vloerverwarming Geschikt


Marathon Super


Als het om ondervloeren gaat, is de Marathon Super het neusje van de zalm. Deze 6mm dikke platen hebben een zachte onderlaag voor het vereffenen van onregelmatigheden in de ondergrond en een harde bovenlaag voor voldoende weerstand tegen de afdrukken van zware meubelen, naaldhakken etc. De Marathon Super is dan ook volledig ontwikkeld voor verend vinyl.


Tegels of houten ondergrond? Kies de Marathon Super!


Merk Unifloor
Uitvoering  Platen (56x79)
Pakinhoud m² 5,3
Dikte 6 mm
Geluidsreductie 17dB L w
Warmteweerstand 0.098 m² K/W
Geschikt voor Vloerverwarming Geschikt

Whatsapp met De PVC Expert !

Selitbloc®


De Selitbloc® is een eveneens zeer geschikte ondervloer voor betonnen en zandcementen ondergronden. Deze vouwplaten zijn met 1,5 mm ietsje dikker dan de LVT. Voor het bij de benedenburen hoorbare loopgeluid maakt het niet zoveel uit – beide vloeren zijn 10dB gecertificeerd - , maar voor de akoestiek bij jou in huis, biedt de Selitbloc meer demping en dus minder gegalm. 


Kies de Selitbloc® voor maximale demping


Merk Unifloor
Uitvoering  Platen (56x79)
Pakinhoud m² 10,2
Dikte 1,5 mm
Geluidsreductie 20dB L w
Warmteweerstand 0.04 m² K/W
Geschikt voor Vloerverwarming Geschikt