15 Treden Trap Quick Step Pvc te Tilburg

Voor de renovatie van deze trap is hij allereerst begonnen met de voorbereiding. Er hoefde geen trapbekleding verwijderd te worden, dus een stevige - stofvrije - schuurbeurt en het dichtplamuren van een enkele oneffenheid waren voldoende om de trap klaar te maken voor het echte werk: het aanbrengen van de pvc. Soms zie je dat ze ook nog een primer gebruiken voor een betere hechting van de lijm. De lijm die wij gebruiken heeft echter een bijzonder grote kleefkracht zodat primeren niet nodig is. Dat scheelt weer in de kosten.

 

Twee verschillende pvc-soorten

Bijzonder aan dit project was de toepassing van twee verschillende soorten pvc. Voor de stootboorden hadden we onze parketteur de AMGP40136 Carrara Marmer Wit meegegeven, het pvc dat hier reeds op de vloer lag. De AMGP40136 is een schitterende 4v plak-pvc uit de Ambient Glue Plus collectie van Quick-Step. IJzersterk met een gebruiksklasse 33 waar je niet voor niks 25 jaar productgarantie op krijgt. Voor de bovenzijde van elke traptrede mocht hij aan de slag met klik- pvc van Quick-Step: de RAMCL40035 Leisteen Zwart. Een bijzonder fraaie 4v tegelpvc van 5mm dik.

 

Superieur afgewerkt

Nadat alles was aangebracht op de stootboorden en traptreden was het tijd om de trap af te werken, om te beginnen met de trapneuzen - de kopse kant van elke trede - en het aanbrengen van de anti-slip profielen. Uiteraard met extra aandacht voor de overgang van de trap naar de bovenverdieping.

 

Comfort Deal

We hebben deze trap gerenoveerd overeenkomstig de Comfort Deal, de deal met de hoogste kwaliteit klik- en plak-pvc waaronder die van A-merken als Quick-Step.