Whatsapp met De PVC Expert !

 Direct een offerte op maat via WhatsApp

 Samen jouw ondergrond inspecteren

 Hulp bij inmeten en beoordelen huidige vloer

 Voor al je overige vragen over vloeren

 100% gratis advies van de expert !



Wat zijn de verschillen?

 Pvc groeit in populariteit, maar wat maakt pvc zo bijzonder wanneer je het vergelijkt met andere vloerbedekkingen als laminaat en zeil. We geven je graag een overzicht.


Voordelen van pvc


  • ✔ Kleurvast
  • ✔ Waterbestendig
  • ✔ Slijtvast, sterker dan laminaat
  • ✔ Geschikt voor vloerverwarming
  • ✔ Makkelijk te onderhouden
  • ✔ Geluiddempend
  • ✔ Warm en comfortabel

Nadelen van pvc


  • ✔ Egale ondergrond vereist voor plak-pvc
  • ✔ Relatief duurder t.o.v. laminaat


Wat is het verschil tussen klik- en plak-pvc?

Tuurlijk, klik-pvc hoef je niet te lijmen. Klik-pvc legt je net als laminaat zwevend door alle vloerdelen aan elkaar te klikken. Het voordeel van klik-pvc is dat je minder eisen aan je ondergrond hoeft te stellen. Met een goede ondervloer kun je voldoende egalisatie verkrijgen. Je kunt klik-pvc dan ook leggen op ondergronden als hout, cement of plavuizen.

Plak-pvc wordt zoals de naam al zegt direct op de ondergrond gelijmd. Die moet daarvoor wel 100% egaal zijn om te voorkomen dat je elke onregelmatigheid op de ondergrond terug gaat zien. Voor een vloer van plak-pvc zal je dan ook de hulp van een professional in moeten roepen om de vloer te egaliseren.

 


En die van pvc met laminaat etc.?

Zo op het oog zie je weinig verschil tussen pvc en laminaat. Tuurlijk, pvc is volledig kunststof, terwijl laminaat deels van hout is samengesteld. Als je echter kijkt naar de voor- en nadelen ervan zie je nog meer verschillen.


Grotere keuze in decors

Laminaat is oorspronkelijk ontwikkeld als alternatief voor een houten vloer. Als je een betonlook op de vloer wilt, heb je met pvc meer keuze. 



Pvc kan ook gelijmd worden

In tegenstelling tot laminaat dat alleen zwevend gelegd wordt, kan pvc ook gelijmd worden. Het grote voordeel daarvan is dat je (nog) minder contactgeluid hebt omdat er geen tussenruimte meer is tussen vloer en ondergrond. Wel heb je voor directe verlijming een zeer egale ondergrond nodig. Dat wordt meestal gedaan door eerst de vloer te egaliseren met Egaline.



Pvc is niet hetzelfde als vinyl

Weliswaar wordt pvc vaak op een hoop gegooid met vinyl, het zijn twee verschillende soorten vloerbedekkingen. Vinyl is ook kunststof, maar komt van de rol en kent een zachte, licht mee verende onderlaag. Bij pvc vind je niet zo’n onderlaag en wordt geleverd als lamellen/platen.



Kleurvaster dan laminaat maar wel minder drukbestendig

Als je pvc vergelijkt met laminaat, zie je dat na jarenlang gebruik pvc iets sterker verkleurt dan laminaat, uiteraard afhankelijk van de kwaliteit. Goedkopere vloeren hebben sowieso meer te lijden van het zonlicht dan een vloer van topkwaliteit. Daarbij zal zwaar meubilair minder snel een afdruk achterlaten op laminaat dan op pvc. 



Klik-pvc kun je meeverhuizen

Als je een beetje handig bent, kun je een klik-pvc vloer net als laminaat zelf leggen. Lees hier meer daarover. Een bijkomend verschil met laminaat is dat je klik-pvc ook mee kunt verhuizen naar een nieuwe woning. Met laminaat gaat dat niet zo makkelijk.



Je doet er langer mee

Hoewel in de aanschaf pvc duurder is dan laminaat, ben je er op termijn voordeliger mee uit. Pvc slijt minder snel en je doet er simpelweg langer mee. Niet voor niets krijg je met pvc langere fabrieksgaranties.



Whatsapp met De PVC Expert !