· 

40 m² 8316 Barnwood Light te Bergschenhoek

Een professioneel gelegde vloer van plak-pvc begint als altijd met een goede voorbereiding van de ondergrond. Hoe egaler, hoe beter. Echter alvorens de 3 mm egaline uit te strijken zijn we eerst de ondergrond gaan behandelen met een primer voor maximale hechting. Je zou er niet aan moeten denken dat een pvc-strook met egaline en al loskomt van de ondergrond.

 

Kan een stootje velen

Hoe dan ook, na het primen en egaliseren mocht de parketteur naar huis om daags daarna terug te komen voor allereerst een stevige schuurbeurt van de inmiddels opgedroogde vloer. Vervolgens mocht de lijmpot uit de auto en de 40 m² Barnwood Light op zijn plaats. Dit is een vier groeven tellende pvc van 2,5 mm dik voorzien van een fraaie authentieke houtlook. Een pvc ook dat met een slijtlaag van 0,55 mm intensief belast mag worden. Niet voor niets is de Barnwood Light ingedeeld in de gebruiksklasse 33. Dan weet je zeker dat je een vloer hebt liggen die veel kan verdragen.

 

Witte, hoge plinten

Nadat het plaatsen van de vloer geklaard was, werd het natuurlijk tijd voor de afwerking. Ditmaal met een uprade van de standaardplinten: 70 mm hoge mdf-plinten voorgelakt met RAL9010. Verder mocht de parketteur aan de slag met de kitspuit om de naden af te werken rond de deurposten, en  mocht-ie ter afsluiting de opdrachtgever verrassen met een gratis meegeleverde inloopmat en pvc-reiniger. Uiteraard moest-ie ook afscheid nemen van de vloer, maar gelukkig hebben we de foto's nog.