65 m² Smoked Oak Light Plak-pvc i.c.m. Vloerverwarming

Om te beginnen is eerst onze installateur langsgeweest voor een bezichtiging. Hij bekijkt de ondergrond, de situatie in het ketelhok en vormt zich een beeld van waar en hoeveel groepen er aangelegd moeten worden. Het gaat daarbij vooral om de vraag hoe je maximaal rendement uit de vloerverwarming kunt halen. Zo let hij op plekken in de ruimte waar het meeste warmteverlies is zoals hier bij de ramen. Wanneer dan alles klip en klaar is volgt er een volgende afspraak voor de installatie.

 

Van de aanleg hebben we helaas geen foto's, m aar het komt erop neer dat we op de zandcementen ondergrond eerst slakkenhuis-vormige sleuven zijn gaan frezen, de groepen. In deze sleuven kunnen dan flexibele aan- en afvoerleidingen worden geplaatst teneinde deze aan te sluiten op een aan de cv-ketel gekoppelde verdeler. We testen de installatie en stellen 'm af en smeren tenslotte alle sleuven netjes dicht. 

 

Een volgende dag heeft onze pvc-man de woning bezocht. In zijn handen, enkele emmers egaline voor een 3 mm dikke egalisatie op de vloer. Daags daarna, wanneer de egaline is opgedroogd en deze mooi vlakgeschuurd kon worden, mocht de plak-pvc op de vloer. De Smoked Oak Light uit de City-serie is met een slijtlaag van 0,55 mm een zeer degelijke dryback pvc met een nauwelijks van echt hout te onderscheiden decor. Vier groeven rondom en 2,5 mm dik, dus uitstekend geschikt voor vloerverwarming en huishoudelijk gebruik. Waterbestendig uiteraard. Je zou 'm eventueel zelfs in badkamers kwijt kunnen.

 

Comfort Deal

De Smoked Oak Light hebben we geleverd en geplaatst als Comfort Deal, de deal met de beste prijs/kwaliteitverhouding. Plinten zijn niet per se nodig, maar hier is gekozen om met een extra upgrade 70 mm hoge Moderne plinten te laten plaatsen. Verder mocht ook de kitspuit uit de auto voor de naden rondom de deurposten en de open trap. Met de montage van de gratis inloopmat raakte de afwerking compleet en dus ook dit hele omvangrijke project.