44 m² Palazzo XL72 te Haarlem

Allereerst hebben we onze meester "nivelleerder" op pad gestuurd. De ondergrond vertoonde gleuven en was nagenoeg ongeschikt om plak-pvc op aan te brengen. Voor een dergelijk 2,5 mm. dikke vloer heb je een ondergrond nodig zonder enige oneffenheid. Elk korreltje of diepe kras ga je geheid terugzien. Egaliseren dus. Dat begint ermee dat we eerst de ondergrond zijn gaan primeren. Daarmee voorkomen we dat de egaline (een mengsel van kunsthars en cement) die we hierop vervolgens hebben aangebracht, minder goed zal hechten of zelfs geabsorbeerd wordt door een zuigende ondergrond. Let wel, een egalisatie maakt je ondergrond vlak en niet waterpas.  Daarnaast mag er niet over de vloer worden gelopen voordat de egaline geheel is opgedroogd

 

Voorbereiding Stap 2

Een kleine week later mocht onze parketteur naar Haarlem. Nu met de vloer in de achterbak als ook een schuurmachine. Daarmee is hij het eerst de ondergrond (stofvrij!) gaan schuren voor een nog vlakkere basis. Hierna volgt misschien wel de belangrijkste stap: het bepalen van de legrichting en het startpunt van waaruit de stroken geplakt gaan worden. Alles uiteraard in goed overleg met de opdrachtgever.

 

Palazzo XL72

De Palazzo XL72 die hij vervolgens heeft geplaatst, is een van Belakos paradepaardjes.  Tweeëneenhalve millimeter dik dryback pvc in het king size formaat van 15,3 bij 76,5 cm, met op elke strook een prachtig geschakeerd, natuurgetrouw decor. En ook met de belastbaarheid zit je met een Palazzo vloer aan de goede kant. De weekmakervrije vloer is ingedeeld in gebruiksklasse 23, perfect dus voor intensief, huishoudelijk gebruik. Je krijgt er 25 jaar garantie op.

 

Afwerking

Enkele dagen later zijn we opnieuw langsgegaan. Ditmaal om overal de extra geleverde hoge plinten te installeren.  Deze hoge, zwartgelakte plinten zijn 70x15.  In onderstaand fotocaroussel tref je zowel foto's die onze parketteur heeft gemaakt na het plaatsen van de vloer als ook die na de plintenmontage.