45 m² Palazzo 720 te Schiedam

De eerste stap voor dit project was een bezoek aan huis. We waren reeds op de hoogte dat er gespijkerd parket op de vloer lag en waren nieuwsgierig of die ondergrond voldoende was om er een ondervloer en klik-pvc overheen te plaatsen. Dat bleek helaas niet het geval. We zijn daarom eerst het parket gaan verwijderen en vervolgens de onstabiele, houten ondergrond van 8 mm dikke spaanplaten voorzien. 

 

Palazzo 720

Hierna mocht ons klik-pvc specialist op pad met achterin de bus alles wat er nodig is voor een prachtige pvc-vloer. Om te beginnen natuurlijk de ondervloer. Het betrof een Premium Deal hetgeen betekent een premium geluiddempende ondervloer, speciaal ontwikkeld voor klik-pvc. Ter bescherming van deze ondervloer is eronder een vochtscherm gelegd. 

 

De ''720' die onze parketteur hierop heeft geplaatst is een eveneens zeer geluiddempende vloer uit de Palazzo-serie van Belakos. Een collectie van vier natuurgetrouw ogende 6 mm dikke vloeren in het XL-formaat van 22,5 x 152,4 cm. Een microgroef rondom versterkt die uitstraling een andermaal. De Palazzo-serie, verkrijgbaar als rechte plank én als visgraat, kan meer dan een stootje verdragen. Slijtvast als ook kras- en waterbestendig. Hij is dan ook ingedeeld in gebruiksklasse 23, perfect voor intensief gebruik in huis.

 

Afwerking

Gelukkig hebben we deze prachtige vloer ook mogen afwerken. Daarvoor was de keuze gevallen op hoge plinten van 70x14. Niet de gebruikelijke witte, maar in de kleur van het laminaat. En waar dat niet mogelijk was - bijvoorbeeld onder de radiatoren - hebben we afwerklijsten toegepast in exact dezelfde kleurstelling. Een fraai accent en een proeve van vakmanschap.