70 m² Sense Deep Wood Comfort Deal te Amsterdam

Allereerst moest natuurlijk wel ons specialist naar de hoofdstad voor het egaliseren van de ondergrond. Voor ons is het regelmatig de vraag hoe die ondergrond erbij ligt en of het mogelijk is 'm met een 3 mm laag egaline voldoende klaar te krijgen voor de vloer. Egaline maakt vlak en vereffent kleine onregelmatigheden, maar kuilen bijvoorbeeld of een aflopende vloer kan het niet verhelpen. In deze woning troffen we geen bijzonderheden en kon de ondergrond na het aanbrengen van een hechtende primer vlot geëgaliseerd worden.

 

Sense Deep Wood 610

Enige dagen later wanneer de egaline is opgedroogd, is onze parketteur opnieuw naar Amsterdam afgereisd. Het eerste wat gedaan diende te worden is de egaline voorzien van een stevige (stofvrije) schuurbeurt zodat alle korreltjes verdwenen zijn. Hierna mocht de vloer uit de auto als ook al het nodige gereedschap.

De Deep Wood 610 die hij vervolgens in alle daartoe gewenste ruimtes heeft aangebracht, is een van de topproducten van Sense, een producenten die zich uitsluitend bezighoudt met pvc. Dat maakt dat deze vloer niet alleen uitblinkt in de kwaliteit van het (ftalaatvrije) pvc, maar ook in het extra brede design. Elke 121,9 lange strook is 22,8 cm breed en voorzien van fraaie microvoegen rondom. De Deep Wood is verkrijgbaar in twee uitvoeringen, in diktes van 2 en 2,5 mm met respectievelijk een slijtlaag van 0,3 mm en de stevigere 0,55 mm. Mooi is ook de R-waarde ervan. Met 0,02 K/W laat-ie vrijwel alle warmte van de vloerverwarming door.

 

Afwerking

 

Na het zorgvuldig plaatsen van de vloer en het walsen ervan, heeft onze parketteur alles natuurlijk wel proper afgewerkt met de kitspuit. Later hebben we de opdracht voltooid met de montage van de als upgrade meegeleverde hoge plinten. Onze jongens hebben er 35 meter in RAL9010 voorgelakte hoge plinten van 70x15 mm aangebracht. De kers op de pudding van een prachtige plak-pvc vloer.