58 m² Attico XL83 Visgraat klik-pvc te Den Haag

Als vloerenlegger krijgen we bij elke klus te maken met andersoortige omstandigheden. Enige flexibiliteit is dan hard nodig. Een vloer leveren en plaatsen in een rustige vinex-woning is anders dan in een torenflat. De woning waar we voor deze opdracht naar toe moesten, bevond zich aan een drukke verkeersweg. Dan wordt het voorrijden en razendsnel de vloer, gereedschap uitladen. Geen ondervloer, want die was kennelijk niet nodig. 

 

Attico XL83

De Attico XL83 is visgraat klik-pvc op z'n best. Tuurlijk, deze 7,5 mm dikke vloer is net als elk andere pvc-vloer onderhoudsvriendelijk, slijtvast en waterbestendig. Maar de XL83 kent een geintegreerde ondervloer waardoor je geen aparte ondervloer meer nodig hebt. Daarnaast is-tie XL, met vloerdelen in het formaat 15 bij 75 cm. Hiermee verkrijg je niet alleen een visgraat vloer met extra allure, maar ook een rustiger vloerbeeld wanneer je 'm vergelijkt met kleinere delen. Ze noemen het niet voor niks walvisgraat.

Voor ons parketteur was het vooral zaak om een goed legplan te maken en te volgen. Geen rare hoekjes en mooie oplossingen bij overgangen. Da's het voordeel van de expert. Wij weten precies hoe je het walvisgraat het beste uitkomt.

 

Afwerking

Ook bij deze klus mochten we het plezier smaken om 'm af te werken. Dat betekende het aanbrengen van plakplinten. Hiertoe was gekozen voor de kleur Fijngestreept Eiken Licht. De kers op de pudding van een prachtige vloer.