· 

42 m² YUP Herringbone Grey i.c.m. vloerverwarming te Pijnacker

Als eerste is onze installateur van vloerverwarming naar Pijnacker afgereisd. Hij inspecteert de ondergrond en kijkt hoe hij alles aan zal moeten sluiten in het ketelhok. Anhydriet was de ondergrond en dan volgt er een net iets andere aanpak. Vier groepen heeft onze installateur gefreesd. Na plaatsing van al het leidingwerk en de aansluitingen op de verdeler/warmteketel kon hierna alles getest worden en de vloer gesloten. We gebruiken daartoe een met gips gebonden mortel dat beter om kan gaan met de warmte/koude wisselingen. Voor de egalisatie hierna passen we ook een andersoortige egaline toe. 

 

YUP Herringbone Grey

Floorlifes YUP Herringbone s een rijk geschakeerde pvc-vloer van het bekende merk Floorlife. Een serie van prachtige, natuurgetrouwe vloeren, uitgevoerd in zes verschillende kleurstellingen, van beige tot donkergrijs. Elke 11,90 bij 59,50 cm grote strook is extra mat afgewerkt en voorzien van zowel een micro-voeg als een oppervlakte structuur met alles aspecten van echt hout. Uiteraard kent de YUP Herringbone een hoge warmtedoorlaatbaarheid (0,02 m² K/W) hetgeen 'm buitengewoon goed geschikt maakt voor vloerverwarming. En met een gebruiksklasse 23 zit je met deze vloer gebakken voor heel wat jaartjes.

 

Plaatsing

Na het schuren van de geëgaliseerde ondergrond was de vloer klaar voor het plakwerk, maar niet voordat er goed is nagedacht over legrichting en de wijze waarop het motief gestalte moet krijgen. Dat is de kunst van het plaatsen van een visgraatvloer. Geen rare stukjes of onopgeloste motieven. 

 

Afwerking

Hoge plinten hoefden nog niet geplaatst te worden. Onze parketteur kon voor de afwerking dan ook volstaan met de kitspuit om de vloer langs bijvoorbeeld de deurposten dicht te kitten.