71 m² DD Visgraat Klik + 31 m² DD Recht Klik

Als parketteur is het natuurlijk hartstikke fijn als je niet eerst tientallen zware pakken vloer moet sjouwen voordat je aan het werk kunt. De Pvc Expert bezorgt de vloer daags tevoren zodat deze netjes kan acclimatiseren. Extra prettig is het daarnaast wanneer we in een lege woning mogen werken waar bijvoorbeeld andere bedrijven aan het werk zijn. Je wilt elkaar niet voor de voeten lopen.

 

Douwes Dekker 04879 Brede Plank Biscuit

Het leukste hier echter waren de vloeren die we gingen plaatsen. Douwes Dekker is Neerlands neusje van de zalm als het om pvc gaat. De voor de bovenverdieping bestemde Plank Biscuit is waterbestendig, geluidsarm

en zeer geschikt bij vloerverwarming. Elk 5,2 mm dik vloerdeel meet 121 bij 22 cm en is voorzien een micro-voeg aan alle zijden. Heel bijzonder is het bescheiden decor van deze uit de Praktisch-serie afkomstige vloer, met verfijnde nuances en een warme uitstraling.

 

Plaatsing

Dit klik-pvc kent een geïntegreerde ondervloer. We hoefden geen ondervloer te plaatsen en konden vlot aan het werk met het meten en snijden. Na plaatsing hebben we 'm afgewerkt met hoge, in RAL 9010 voorgelakte, mdf-plinten. 

 

Douwes Dekker Brede Visgraat Honing

Ook beneden mochten we aan de slag met een king size Douwes Dekker-vloer. Visgraat vind je er in de Ambitieus-collectie. Een palet van negen moderne decors waarvan een aantal extra breed is zoals de Brede Visgraat Honing. Een evenzo waterbestendige en geluidsarme vloer, maar nu met 7 mm dikke delen in het formaat 72 bij 18 cm. Walvisgraat dus voor een aanmerkelijk rustiger vloerbeleving dan die met kleinere delen.  De natuurlijk eiken kleurstelling met kandijkleurige nerven plus een 3d oppervlakte structuur maken de Brede Visgraat uiterst natuurgetrouw. 

 

Plaatsing

Makkelijk, ook voor de Ambitieus-vloeren heb je geen ondervloer nodig. Voor de plaatsing is ervaring streng vereist. Het visgraat motief moet immers een vloeiende uitwerking krijgen, zonder rare hoekjes en stoplappen, met mooie overgangen. Snijverlies houden we bovendien het liefst zo laag mogelijk. We hebben ten bate van de inloopmat hoekprofielen aangebracht bij de entree en de vloer tenslotte afgewerkt met wederom hoge mdf-plinten. Voor plaatsen waar dat niet mogelijk was hadden we afwerkplinten meegekregen in de kleur Zachte Eik Warm Grijs.