73 m² Tegels Royal Plak-pvc te Oude Wetering

Het allereerst is onze installateur aan de slag gegaan, want er moest ook vloerverwarming worden geïnstalleerd. Hij heeft de geschiktheid van de ondergrond beoordeeld en geïnventariseerd wat er allemaal moest worden aangekocht aan leidingen en koppelingen. Zes groepen heeft hij uiteindelijk in de ondergrond gefreesd en aangebracht. Hij hoefde de installatie enkel nog te testen en af te stellen want een dag later hebben we onze sleuvenman op weg gestuurd om de vloer dicht te maken zodat er alleen nog een egalisatie nodig was.

 

Sense 809 Sandstone

Betonlook pvc op z'n best. Zo mag je de Sense 809 Sandstone gerust noemen. Sense is een Nederlandse producent van uitsluitend pvc-vloeren. Zij brengen daarmee niet alleen pvc van hoge kwaliteit maar ook van een constant niveau. Waterbestendig, slijtvast en met een R-waarde (warmtedoorlaatbaarheid) van 0,025 K/W bijzonder geschikt bij vloerverwarming. Sense heeft de betonlook nog extra benadrukt door de toplaag een voelbare structuur van steen mee te geven.  Elke tegel is net als bij de keramische evenknie 60x60 cm.

 

Plaatsing

Uiteraard is onze man eerst de ondergrond gaan egaliseren. Drie millimeter egaline heeft hij voorzichtig laten uitvloeien. Let wel, egaline maakt de vloer vlak. Een aflopende ondergrond of grove hoogteverschillen kan het niet ondervangen, laat staan waterpas maken. Later in diezelfde week heeft de parketteur de geëgaliseerde ondergrond stofvrij geschuurd en schoongemaakt zodat-ie kon beginnen met het snij- en plakwerk van de vele tegels. Een zorgvuldige klus want alle naden moeten perfect aansluiten. Hierna kon de wals erover en mocht de kitspuit erbij voor het afkitten van de naden bij de deurposten.