53 m² Bepalazo XL76 i.c.m. vloerverwarming te Zoetermeer

Het eerst aan de beurt voor dit project was natuurlijk onze vloerverwarmingsinstallateur. Hij is gaan kijken wat er te doen stond en hoeveel materialen hij dus nodig had. Vervolgens is hij aan de slag gegaan met de freesmachine en de te plaatsen leidingen. In totaal zes groepen heeft hij hier geïnstalleerd. Nadat deze fase met de verwijdering van de overbodige radiatoren was afgerond mocht onze sleuven specialist naar Zoetermeer. Zijn taak: alle sleuven  netjes dichtsmeren met Schönox RM, een hoogwaardige tweecomponentenmortel dat perfect met de temperatuurschommelingen om kan gaan. Met de hierop volgende egalisatie was de ondergrond klaar voor het plak-pvc.

 

Bepalazo XL76

De XL76 is een van de betere visgraat plak-pvc vloeren die je in ons assortiment aan zal treffen. Kenmerkend voor dit emissiearm pvc is met name het walvisgraat formaat. Elke strook is 76,5 cm lang en 15,3 cm breed. Goed voor een rustiger ogend vloerbeeld, zeker met het verfijnd uitgevoerd decor. Daarnaast laat deze 4v-vloer vrijwel alle warmte van de vloerverwarming door dankzij een R-waarde van 0,0199 m² k/w .

 

 

Plaatsing

Met enig passen en meten hebben onze jongens er een prachtige vloer mee opgeleverd. Visgraat brengt doorgaans meer snijverlies mee dan rechte vloeren. Een uitgekiend patroon neerzetten die je overal netjes door kunt voeren is dan ook een van onze specialismes. Na het plakwerk hoefde enkel nog de wals erover om de -plaatsing te voltooien. Onze parketteur hoefde enkel nog de gratis meegeleverde inloopmat op maat te snijden en de kitspuit hanteren op plekken rondom de deurposten.