147 m² Beatti XL83 Visgraat Plak-pvc te Dordrecht

We zijn vanzelfsprekend gestart met het klaarmaken van de ondergrond. Daartoe hebben we eerst onze egalisatie-specialist naar Dordrecht gestuurd met de taak een 3 mm dikke laag Egaline op de ondergrond aan te brengen. Met dit vloeibaar mengsel van kunsthars en cement wordt elke oneffenheid in de ondergrond afgevlakt. Onze parketteur is eerst de ondergrond gaan primeren voor optimale hechting. Na droging kon de egaline er dan op. Bij het uitsmeren is er goed gelet op het tijdelijk aangebrachte raamwerk rondom het luik naar de kruipkelder zodat er geen egaline wegvloeit.

 

Beatti XL83

Enkele dagen later mocht het grote werk beginnen. Standaard wordt dan begonnen met de inmiddels opgedroogde egaline een stofvrije schuurbeurt te geven zodat ook de grove korreltjes in de egaline verdwijnen. Vervolgens mocht het pvc uit de pakken. De Beatti XL83 die we hier geplaatst hebben is een king size pvc-vloer die je in elk interieur kwijt kunt. Een vloer bestaande uit 15,3 cm brede en 76,5 cm lange stroken gemaakt van duurzaam en ftalaatvrij pvc. Ze zijn voorzien van een v-groef rondom plus een extra mat afgewerkte toplaag van 0,55 mm dik. Kortom, een vloer vol  karakter en grandeur dankzij een prachtig gedetailleerd natuurgetrouw decor.

 

Plaatsing

Onze vloerenlegger is begonnen met het maken van een legplan teneinde met minimaal snijverlies een natuurlijk verlopend visgraat-motief uit te kunnen leggen. Zo voorkom je legproblemen rondom de hoeken en overgangen tussen de ruimtes. Met de grootste accuratesse is vervolgens elke strook vastgelijmd. 

 

Afwerking

Na het plakken van de laatste strook is onze parketteur begonnen met de afwerking. Hij heeft de wals over de vloer geduwd om alles mooi vlak te krijgen en kit aangebracht rondom de deurposten.

 

Bij de gezamenlijke oplevering van de vloer mocht de opdrachtgever verrast worden met een gratis Bona® Premium - Pvc Reinigingsset