69 m² 5401 Prestige Oak Smoked te Hendrik Ido Ambacht

Een visgraat vloer kent tegenwoordig vele verschijningen. Naast plak- en klik visgraat pvc, heb je visgraatlaminaat, - tegels en natuurlijk het aloude visgraat parket. De klik-pvc variant onderscheidt zich hierin dat het makkelijker is de vloer later mee te nemen naar een andere woning en zich eenvoudiger laat plaatsen. Dit was in deze woning zeker belangrijk. Er bestond enige hoogteverschil tussen de ruimte hetgeen we opgelost hebben met een Marathon ondervloer. Die is speciaal voor klik-pvc ontwikkeld en perfect capabel voor egalisatie, stabilisatie en demping van elk contact- en loopgeluid.

 

Vario 5401 Prestige Oak Smoked

Na het uitleggen van de Marathon-platen mocht eindelijk de vloer uit de pakken. De 5401 is een prachtige klik-pvc die niet snel gebruikssporen laat zien. Bij huishoudelijk gebruik wordt er dan ook 25 jaar garantie op gegeven. Elk vloerdeel van 60 bij 15 cm is voorzien van een groef rondom en een 1 mm dikke kurkbacking voor extra comfort. 

 

Plaatsing

Alvorens met de vloer aan de slag te gaan heeft onze man natuurlijk eerst een legplan gemaakt. Hij wil weten waar te beginnen voor minimaal snijverlies en een mooi evenwichtig vloerbeeld waarbij je mooie overgangen verkrijgt tussen de ruimtes.  De 5401 kent een ruime variatie in het decor, hetgeen 'm makkelijker maakte om herhaling van het decor te voorkomen. Daarbij kent deze vloer een prima kliksysteem zodat het grote werk snel gedaan was en alle focus naar de details mocht, langs de wanden en hoeken maar ook rondom het vloerluik. Met enige hoeklijnprofielen heeft-ie 

 

Afwerking

Tot ons groot plezier mochten we de vloer ook afwerken met hoge plinten. Dat betekende dus overal 7 cm hoge in RAL9010 voorgelakte mdf-plinten (Stijl: Modern) en plakplinten op plekken waar dat niet mogelijk was.

Nadat onze parketteur samen met de opdrachtgever de vloer had geïnspecteerd, heeft hij van hem afscheid genomen met de overhandiging van de gratis meegeleverde deurmat, perfect op maat gesneden.