43 m² Sense 380 Premium Plak-pvc te Zwijndrecht

Als expert kijken we altijd goed naar de randvoorwaarden. Zijn er bepaalde aspecten van de klus die extra aandacht vragen. Zo kregen we hier te maken met een ondergrond van plavuizen. Dan weet je dat je de opdrachtgever zal moeten adviseren tot extra egalisatie. Zonder die extra kosten zal het tegelpatroon altijd zichtbaar blijven. Onze egalisatie expert zal bovendien met een oplossing moeten komen voor het rooster in de vloer en het luik naar de kruipruimte. Dit zijn immers de plekken waar het vloeibare egaline makkelijk weg zal lekken als je hier geen tegenmaatregelen neemt. Onze oplossing: een omlijsting van de locaties.

 

Sense 380 Deep Wood

Aldus geschiedde. Daags na het egaliseren zijn onze jongens opnieuw langs gegaan, maar nu met al het gereedschap voor het plaatsen van 43 m² Sense 380 Deep Wood. Sense is een Nederlands merk van een producent die zich uitsluitend bezighoudt met de productie van zuiver en veilig pvc. Pvc dus zonder onbekend materiaal waarvan je niet zeker weet of deze niet gezondheidsbedreigende ftalaten bevatten. Daarnaast biedt Sense uitgebreide collecties met extra brede stroken/vloerdelen en hogere waardes voor slipweerstand (R10). 

De "380" is hiervan een mooi voorbeeld. Elke van een microvoeg rondom voorziene strook is 121,9 cm lang en 22,8 cm breed. Een vloer met een tastbare oppervlaktestructuur, veel variatie in het decor, dus weinig repetitie.

 

Plaatsing

Na overleg over de te volgen legrichting is onze parketteur hard aan de slag gegaan met het verlijmen van de Sense 380. In vlot tempo heeft hij zonder te morsen de vloer geplaatst, en zodra de laatste strook er lag er de wals overheen gehaald. Ten slotte mocht hij hoge mdf-plinten gemonteerd en kit aangebracht rondom de deurposten e.d. De plinten maakten geen deel uit van de Premium Deal, maar zijn als upgrade aangeschaft.