126 m² Plak-pvc te Hendrik-Ido-Ambacht

Bij elke vraag naar plak-pvc denken we natuurlijk automatisch aan de kwaliteit van de ondergrond. Is-tie vlak genoeg? Meestal moet er geëgaliseerd worden, soms meerdere keren om het gewenste resultaat te verkrijgen: een ondergrond zonder enige onregelmatigheid. Onze man had hier een stevige kluif onder handen. Drie verdiepingen heeft hij  geëgaliseerd. Dat moest zorgvuldig gebeuren omdat alle wanden pas waren geverfd. Vooral is het goed erop letten dat er geen egaline wegspat.

 

Paddington Dark Grey

Enkele dagen later kon onze pvc expert aan het werk. Eerst moest-ie alle vloeren een grondige, stofvrij, schuurbeurt geven maar daarna was het tijd om te gaan plakken. Drie verschillende vloeren stonden er op het programma. Voor de begane grond in de woonkamer en hal was de logische keuze gevallen op een zeer intensief te gebruiken pvc-vloer: de Paddington Dark Grey. Een donkergrijze, 2,5 mm dikke houtlook vloer bestaande uit stroken met het formaat 121,9 bij 22,8 cm die elk voorzien zijn van een subtiel uitgevoerde v-groef. Het decor van deze in gebruiksklasse 23 vallende vloer heeft een warme, authentieke uitstraling, mede versterkt door de matte, register embossed afwerking. In totaal 36 m² heeft onze parketteur hier aangebracht.

 

Leisteen Zwart 

Voor de keuken was een andere vloer gekozen, een tegel-pvc van Quick-Step. De AMGP40035 Leisteen Zwart bestaat uit rechthoekige tegels van 130,5 bij 32,7 cm. Waterbestendig en voorzien van geavanceerde technieken voor de bescherming tegen krassen en vlekken is deze vloer perfect voor in de keuken. Dit pvc is nog meer bestand tegen intensief gebruik. Gebruiksklasse 33. Onze expert heeft de tegels in halfsteens verband geplaatst.

 

Sense 915

Op de eerste verdieping en zolder heeft onze expert een minder veeleisende pvc-vloer geplakt. Logisch, voor ruimtes die niet zo intensief gebruikt worden, kies je voor een bijpassende vloer. De Sense 915 kent stroken van 22,86 cm breed en 121,92 cm lang, heeft net als de Paddington vier v-groeven en een toplaag met een reliëf, maar natuurlijk een lichter decor.

 

Afwerking

Het was niet nodig om plinten aan te brengen. Wel heeft onze expert overal rond de deurposten en onderaan de trap kit aangebracht. Verdere afwerking bij de trappen was evenmin nodig aangezien we die op een later moment gaan bekleden met overzettreden. Het profiel dat-ie tussen keuken- en huiskamervloer heeft gemonteerd vormt een prachtig detail