75 m² Beatti XL81 Royal Plak-pvc te Haarlem

Als expert doen we er natuurlijk alles aan om een schitterend geplaatste vloer op te leveren. Een vloer waar je lang van zal kunnen genieten. Wanneer de gegeven situatie daartoe aanleiding geeft, zoals hier waar sprake was van een anhydriet ondergrond, gaan we eerst even een kijkje nemen en de ondergrond beoordelen om vervolgens alles op te meten. Er zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Onze parketteur hoefde enkel de ondergrond te voorzien van een stevige, stofvrije schuurbeurt om 'm vervolgens te egaliseren.

 

XL80

De XL80 is een van onze troetelkindjes. Een sfeervolle pvc-vloer met een warme uitstraling en een fraaie nervenstructuur die bijdraagt aan optimale natuurgetrouwheid. De toplaag is extra mat uitgevoerd en heeft de eigenschappen van antislip. Echt bijzonder is het formaat van elke strook, 15,3 bij 76,5 cm. Een walvisgraatvloer met graten in dit formaat toont aanmerkelijk rustiger dan de kleinere broertjes die doorgaans 60 bij 12 cm groot zijn. 

 

Plaatsing

Onze parketteur is als eerst begonnen met het maken van een legplan. Visgraat brengt meestal veel snijverlies mee. Die willen we zo laag mogelijk houden. Tegelijkertijd streven we naar een evenwichtig vloerbeeld met goede oplossingen rond de hoeken en overgangen. Rekenwerk dus, en heel veel ervaring. 

 

Afwerking

Na het zorgvuldig plakken van alle stroken en het afwalsen van de vloer brak het moment aan om 'm af te werken. De parketteur heeft op plekken rondom de deurposten etc. een klein laagje kit aangebracht ter bescherming van de vloer.