89 m² Kroonos #720 te Rotterdam

Voor elke klus kijken we vooraf altijd goed naar specifieke zaken die van belang zijn voor de plaatsing. Hier wisten we al  ruim tevoren wat er gedaan moest worden voordat de nieuwbouw woning opgeleverd zou worden. Er lag vloerverwarming en in een ruimte waar later een kookeiland geïnstalleerd werd was bekend dat er een vloerpot lag t.b.v. een kookeiland. Zaak is dan hier goed omheen te egaliseren en te plakken. 

 

Egaliseren

Onze expert is begonnen met het schoonvegen van de ondergrond en alles te primeren voor een goede hechting van de egaline. Egaliseren vraagt om ervaring en gevoel, en dan met name het gevoel om alles overal even dik uit te laten vloeien. Daags hierna, wanneer alles is opgedroogd, hebben we de egaline grondig en stofvrij geschuurd om ook het laatste korreltje epoxyhars af te vlakken. Hiermee was het grootste en meest tijdrovende deel van de klus afgerond en kon de lijmkam uit de gereedschapkist.

 

Kroonos #720

De populariteit van visgraat-pvc  brengt met zich mee dat het steeds moeilijker kiezen wordt. Op de Kroonos #720 kun je echter altijd op terugvallen. Veilig pvc - zonder ftalaten, onderhoudsvriendelijk en voorzien van een extra matte toplaag. Daarbij is deze vloer ook verkrijgbaar in klik-pvc, Hongaarse punt en in het king size formaat van XL. Elke 2,5 mm dikke strook is 15,3 cm bij 76,5 cm groot, goed voor een aanmerkelijk rustiger vloerbeeld.

 

Plaatsing

Groot of klein. Voor onze parketteur is de aanpak hetzelfde. Hij kijkt naar de legrichtingen en berekent het meest gunstige legplan, met vloeiende oplossingen bij de hoeken én minimaal snijverlies. Het uiteindelijke plakwerk is dan deels routine maar ook vakmanschap. 

 

Afwerking

Na het walsen van de vloer wachtte onze parketteur ook het plezier om de vloer te mogen afwerken. Met kit langs de deurposten. In de planning mag hij op een latere dag ook hoge plinten plaatsen. Die zijn dus nog onzichtbaar op onderstaande foto's.