50 m² Select Eiken te Nieuwegein

Deze plaatsing was het sluitstuk van een omvangrijke klus waarbij we ook de vloerverwarming hebben geïnstalleerd. Daartoe is onze installateur meerdere keren naar Nieuwegein afgereisd. Eerst voor een inspectie van de zandcementen ondergrond en inventarisatie, en vervolgens voor het frezen van vijf groepen. Na het plaatsen van de leidingen en aansluiting op de verdeler heeft onze installateur de verwarming getest en afgesteld. Ter afronding heeft hij de groeven met een speciale mortel dichtgesmeerd voor een lichte egalisatie. Vanaf dit moment adviseren we de opdrachtgever een stookprotocol te volgen zodat de ondergrond kan wennen aan de warmtewisselingen.

 

Select Eiken

 

Tijd nu voor onze parketteur. Eerst is hij de ondergrond gaan egaliseren om er daags erna wanneer alles is opgedroogd terug te keren voor de plaatsing van de Select Eiken. Een subtiele taak. Er moet een legplan gemaakt worden voor een optimaal verloop van het visgraatpatroon. Veel rekenwerk dus. De Select Eiken die hij vervolgens is gaan plakken, is een hoogwaardig, ftalaat-vrij pvc die voorzien is van een prachtig geschakeerd naturel eiken decor en matte afwerking. Een sfeerrijke 4v-vloer met een rustige uitstraling dankzij het forse formaat van 15,3 bij 76,5 cm. 

 

Afwerking

Ter afwerking heeft onze parketteur kit aangebracht rond de deurposten. Op een later tijdstip zal ook onze plintenspecialist langsgaan, maar dan voor het plaatsen van hoge mdf-plinten.